NRK Meny
Normal

Johansson vil ha revansje

LILLEHAMMER (NRK): Robert Johansson hadde verdens lengste hopp i en drøy halvtime i Vikersund. I helga vil han ha revansje over Stefan Kraft i Planica.

Robert Johansson med tommel opp etter renn i Vikersund

SVEVER: Robert Johansson har funnet nøkkelen for å fly godt.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I 33 minutter på lørdag 18. mars hadde Robert Johansson verdensrekorden i skiflyving. I ni ulidelig spennende sekunder svevet han ned bakken og landet først etter 252 meter.

– Man tenker mest på hvordan hoppet er. Hva slags respons man får og den energien man kjenner, sier Johansson.

Etter premieren på den norske hoppuka, Raw Air, lader han opp til rennet i Planica hjemme hos foreldrene på Vingnes. Stemmen er nesten borte, men formen er på topp.

– Jeg tror jeg satte personlig rekord i desibel også da jeg passerte fallgrensa på lørdag, sier han med et smil.

Se rekordhoppet:

Robert Johansson satte ny verdensrekord i Vikersund.

OIOIOI! Han hadde perfekte forhold. Det er ny verdensrekord i Vikersund!

Gleder seg til å sveve

Han kom fra «ingensteds» i begynnelsen av sesongen, men etter deltagelse i verdenscupen, Hoppuka, VM og nå sist etter verdensrekorden i Vikersund har mange fått øynene opp for lillehamringen med den snasne barten. Og konkurrentene bør holde øynene åpne for ham også i Planica.

– Jeg har aldri hoppet der før, men pleier å takle nye skiflyvningsbakker godt. Og nå har vi jo sett hva jeg kan få til. Er forholdene gode kan det fort bli langt i Planica, sier han.

Han har jobba mye med flyegenskapene og trives med å hoppe langt. Han har respekt for de store bakkene, men gir det han har.

– Det gir meg veldig mye og er spennende og utfordrende på en helt annen måte enn «vanlig» hopping, sier han.

– Surrealistisk!

Robert Johansson

LADER: To dager hjemme på Vingnes er god oppladning før sesongavslutningen i Vikersund.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Han hørte publikum juble og han hørte seg selv skrike av glede etter et vellykket hopp. Så hørte han at det var snakk om verdensrekord.

– Det er jo helt surrealistisk!!

Men kanskje også litt fortjent...

– Jeg har jobba beinhardt for dette, så det er klart det er deilig å nå noen av målene mine, sier han.

Torsdag skal han gjøre seg kjent med bakken i Planica, i helga skal han sveve så langt han kan, så skal han jobbe mot neste sesong.

– Jeg skal være smart og høre på både kropp og sjel. Jeg klarte å etablere meg i verdenscupen i år, så vil jeg satse mot toppen neste sesong.

– Beholder du barten?

– Det er vel fare for det, sier han og smiler.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Måtte fire ekstraomganger til

    I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.