NRK Meny
Normal

Jente slått og ranet

En 21 år gammel kvinne ble slått og ranet på åpen gate i Hamar natt til søndag. En mann er pågrepet og siktet for det brutale overfallet. 

Den 21 år gamle kvinnen var på vei hjemover langs Vangsveien i Hamar, da to menn av utenlandsk opprinnelse kom opp på siden av henne og ba om å få røyk.

Slo henne i hodet

Kvinnen sa nei og gikk videre. Men like etterpå kom den ene mannen etter henne og gikk løs på henne. Han slo henne flere ganger i tinningen i hodet, før han stjal veska hennes og stakk av. 

- Dette er en svært alvorlig hendelse og heldigvis en svært sjelden hendelse i Hamar, sier operasjonsleder i politiet, Geir Bekkedal. Han sier overfallet karakteriseres som et ran, fordi det ble brukt vold.

Fant bevis i leiligheten

Ranet skjedde litt før klokka 03.00 natt til søndag. Politiet var raskt på stedet, og på grunn av en god beskrivelse fra kvinnen og kjennskap til mannen fra før, tok det ikke politiet så lang tid å finne ham.

Mannen, også han 21 år, ble pågrepet i leiligheten sin under to timer etter ranet. Politiet fant flere ting i leiligheten som knytter mannen til ranet, og anser dermed saken som så godt som oppklart.

Siktet for ran

Den 21 år gamle mannen sitter i arrest hos politiet og blir avhørt i dag.

- Det blir først klart i morgen, om han skal fremstilles for fengsling, sier operasjonsleder Geir Bekkedal. 

Mannen som var sammen med raneren, da de ba kvinnen om røyk, er også kjent for politiet. Men han er ikke pågrepet, fordi han ikke var med på ranet, sier Bekkedal.