NRK Meny
Normal

Jeger og hund hentet opp fra fjellhylle

Jegeren og hunden hans som satte seg fast på ei fjellhylle i området Tjønnsæterfjellet i Nord-Fron i ettermiddag er begge reddet opp og i fin form.

Laster kart, vennligst vent...

Sea King- helikopteret som kom fra Rygge greide ikke å hente dem opp, til det var terrenget for vanskelig. Men mannskaper fra Luftambulansen hadde tatt seg fram til området til fots, og de hadde tau med seg. Dermed fikk de både jeger og hund opp igjen fra avsatsen.

Mannen var på revejakt sammen med en kamerat og en hund i ettermiddag da han gikk seg fast. Hunden deres rotet seg ned på ei fjellhylle, 30 meter ned i bratta på en avsats. Den ene jegeren tok seg ned til hunden for å hente dem, men kom seg ikke opp igjen.

Sea King på veg

– Og han kom seg heller ikke videre nedover. Der var det 30 meter til ned til elva Eldåa, sier operasjonsleder Arvid Røste ved Gudbrandsdal politikammer.

Hovedredningssentralen sendte et Sea King helikopter fra Rygge for å hente opp mannen og hunden. Det var klart og fint vær i området, men terrenget var for vanskelig for Sea King-en.

Har det bra

De to jegerne og hunden har det bra, men er kalde etter den uhyggelige opplevelsen..

Det var de to jegerne som meldte fra til politiet. Den ene jegeren hadde gps med seg, og sendte politiet en kartreferanse.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.

  • Brann i søppelkasse ved rådhus

    Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.

  • Storseier for Lillehammer

    Lillehammer vant hele 5–1 over Stavanger oilers i en kamp i eliteserien i ishockey i kveld. Kampen ble dramatisk for Lillehammers Emil Nyhus som ble sendt til sykehuset etter en takling. Ifølge TV2 skal han ha fått en kraftig hjernerystelse.