NRK Meny

Jeger og hund hentet opp fra fjellhylle

Jegeren og hunden hans som satte seg fast på ei fjellhylle i området Tjønnsæterfjellet i Nord-Fron i ettermiddag er begge reddet opp og i fin form.

Laster kart, vennligst vent...
Bylinebilde Per Magnussen
Journalist

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Sea King- helikopteret som kom fra Rygge greide ikke å hente dem opp, til det var terrenget for vanskelig. Men mannskaper fra Luftambulansen hadde tatt seg fram til området til fots, og de hadde tau med seg. Dermed fikk de både jeger og hund opp igjen fra avsatsen.

Mannen var på revejakt sammen med en kamerat og en hund i ettermiddag da han gikk seg fast. Hunden deres rotet seg ned på ei fjellhylle, 30 meter ned i bratta på en avsats. Den ene jegeren tok seg ned til hunden for å hente dem, men kom seg ikke opp igjen.

Sea King på veg

– Og han kom seg heller ikke videre nedover. Der var det 30 meter til ned til elva Eldåa, sier operasjonsleder Arvid Røste ved Gudbrandsdal politikammer.

Hovedredningssentralen sendte et Sea King helikopter fra Rygge for å hente opp mannen og hunden. Det var klart og fint vær i området, men terrenget var for vanskelig for Sea King-en.

Har det bra

De to jegerne og hunden har det bra, men er kalde etter den uhyggelige opplevelsen..

Det var de to jegerne som meldte fra til politiet. Den ene jegeren hadde gps med seg, og sendte politiet en kartreferanse.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND