NRK Meny
Normal

Jansrud skuffet over 25. plass

Kjetil Jansrud fra Vinstra var skuffet over at han ikke ble bedre plassert enn nummer 25 under dagens verdenscupåpning i storslalåm.

Kjetil Jansrud

SKUFFET: Kjetil Jansrud var ikke fornøyd med 25. plassen under verdenscupåpningen i storslalåm søndag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

I fjor ble Kjetil Jansrud nummer 15 i åpningsrennet i Sölden. I år falt han ti plasser ned, men følte likevel ikke at verdenscupåpningen var bortkastet. Med dagens 25.-plass ble Jansrud tredje best av de norske. Avstanden fram til den amerikanske vinneren Ted Ligety var på 4,36 sekunder.

Sjanseløs

Selv om Jansrud var sjanseløs på en pallplass, gledet han seg over tidvis bra kjøring i begge omganger.

– Denne finaleomgangen var litt som førsteomgang. Det var bra øverst og nederst. Jeg gjorde et par feil. Treneren mente jeg gjorde en stor feil vel halvveis ned i henget i annen omgang, men at jeg tapte mye tid, tror jeg også kom av kjøringen min, forklarte Jansrud til NTB.

Ikke bortkastet helg

Selv om det ble få verdenscuppoeng å hente, mener Jansrud at helga på ingen måte har vært bortkastet.

– Jeg har godt av den treningen jeg får her gjennom å kjøre renn, selv om jeg blir litt avkledd også, sa Jansrud.

– Jeg ble nummer 15 her i fjor, men da var kjøringen dårligere. Det har noe med forholdene å gjøre. I dag hadde jeg verken gode eller dårlige forhold, jeg havnet midt mellom slik jeg startet. Jeg føler meg i hvert fall bedre i storslalåm i år enn i fjor, og det håper jeg å få vist litt senere i sesongen, sa Kjetil Jansrud til NTB.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Dyrt med snøkanoner

  Produksjon av kunstig snø er svært dyrt, men en kostnad som er nødvendig for landets alpinsentre. – For Skistar Trysil koster den totale driften av snøkanoner på et døgn nesten en halv million kroner, sier driftssjef Jan Linstad.

  Snøkanoner i Trysil
  Foto: Ola Matsson/Skistar
 • Valdresflye åpner klokka 10

  Fylkesvei 51 over Valdresflye er stengt på grunn av dårlig vær, men skal åpne igjen klokka 10, melder NRK Trafikk.

 • - Må vurdere kommunesammenslåing

  Rådmann i Skjåk, Svein Holen, mener k ommunene i norddalen bør vurdere sammenslåing, skriver gd.no. Han mener at utfordringene for kommunene i regionen er så store at interkommunalt samarbeid ikke lenger er nok.