NRK Meny
Normal

Jakt-geitebukk var bare tull

NRK Hedmark og Oppland gikk på en skikkelig smell, da Wim Freudenborg i Trysil fant det for godt å leke 1. april litt før 1. april. At han bruker geitebukkene sine som jakthunder er bare tull!

Wim Freudenborg jakter med geitebukken Rex
Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Spøkefuglen fra Nederland lurte oss trill rundt. NRK rykket ut med et TV-team og laget både radioreportasje og nettsak om det spesielle påfunnet.

For at Wim Freudenborg jakter med en geitebukk i stedet for en jakthund, var unektelig en god historie. Og ja, en historie som var for god til å være sann.

Det var bare tull! En aprilspøk på forhånd.

Fikk litt dårlig samvittighet

Men da Wim Freudenborg fra Slettås i Trysil så hvor mye oppmerksomhet saken fikk, og ble nedringt fra presse i både inn- og utland, fikk han litt dårlig samvittighet.

– Jeg ble veldig overrasket, egentlig, for meningen var å sende pressemelding til utenlandske aviser, men så ble det oppfattet i hele landet, smiler Wim Freudenborg gjennom telefonen fra Trysil.

SE HVORDAN VI FORTALTE HISTORIEN PÅ TV I GÅR:

Video Geit som jakthund

Legg merke til det smarte uttrykket Wim Freudenborg har i fjeset her.

Nå innrømmer Wim Freudenborg at geitene hans slett ikke er så gode som han ville ha det til. Grunnen til at han brukte jaktgeiter i stedet for jakthunder, skulle være at de kunne forsvare seg bedre mot rovdyra.

– Vi mistet visst kontrollen

Ja, ja. Heldigvis var det ikke bare vi i NRK som gikk fem på. Også Østlendingen og flere andre nettaviser, blant annet danske Extra Bladet, gikk på spøken.

– Det ble mye oppstyr ja. Jeg ble blant annet oppringt av folk som driver med villmarksmesser og sånn. De lurte på om vi kunne komme å demonstrere. Det ble rett og slett for mye. Vi mistet jo helt kontrollen over dette, sier Wim Freudenborg.

Og dermed måtte han krype til korset og fortelle at det bare var en spøk. Selv om planen var å vente med til søndag – når det virkelig er 1. april.

– Det ble litt for stort. Jeg ville ikke risikere at noen skulle reise lange veier, og kanskje flere timer med fly, for å komme til Slettås, når det ikke var sant.

En god historie var det, uansett!

Vi i NRK kastet nå bort to dagsverk på denne saken, men det ble nå en utrolig historie, både når den var sann og når det viste seg å være en spøk. Så pytt, pytt. Vi tar det med fatning og med ikke så rent lite latter.

– Så du trenger ikke ha dårlig samvittighet for oss, altså, sa programleder Reidar Kjæstad i ettermiddagssendinga i dag.

– Nei, det har jeg ikke, var svaret.