NRK Meny
Normal

Jahnsen vant Femundløpet

Sjelden har det vært så tett i teten rett før målgang i Femundløpets lengste trase, men til slutt gikk Petter Jahnsen av med seieren.

Petter Jahnsen ble europamester i langdistanse hundekjøring i Femundløpet

– Alt har fungert bra, så det har vært moro, sier Petter Jahnsen fra Tufsingdal i Nord-Østerdalen, nybakt europamester i langdistanse hundekjøring i Femundløpet.

Ifølge Jahnsen gikk det bra fordi han kjørte smart og hvilte ofte underveis i den 27. utgaven av Femundløpet. Like etter målgang fikk han overrakt blomster av ordfører i Os, Runa Finborud, som var svært stolt over sambygdingen.

Tok lærdom fra fjoråret

Ved siste sjekkpunkt på Tolga lå Ralph Johannesen først, med Ronny Frydenlund og Petter Jahnsen like bak, kun 8–900 meter skilte de tre. En liten halvtime etter kom Robert Sørlie. Det er sjelden så mange deltakere som ligger i tet helt mot slutten av det lengste løpet.

I fjor måtte løpet avbrytes på grunn av været, også denne gangen har det skapt noen utfordringer, dog av en litt annen art. Hundene trives best når temperaturen ligger på 12–15 minusgrader, men søndag ble det varmegrader, så kjørerne måtte ta det roligere og stoppe flere ganger fordi dyrene rett og slett ble for varme.

Men mandag morgen frøs det litt på, så føret bedret seg mot slutten av løpet.

Som følge av dramatikken i 2015 ble det tatt flere forholdsregler før årets løp startet, blant annet ble sikkerhetsteamet forsterket og deltakerne måtte ha med mer obligatorisk utstyr på sledene.

Kritisk til ny endestasjon

I forrige uke ble det kjent at styret i Femundløpet har bestemt at endestasjonen for løpet skal være på Lillehammer fra og med neste år. Reaksjonene lot ikke vente på seg.

«Femundløp-kongen» Robert Sørlie var kritisk til endringa og sa han fryktet for løpets identitet.

Femundløpet har startet

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar vant

  I den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey vant Storhamar 4–1 over Frisk Asker i kveld. Dermed leder Storhamar 3–1 i antall kamper og trenger kun én seier til for å komme til finalen.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Dyr evakueres fra låve

  Mellom 10 og 15 dyr er evakuert fra en låve ved Bybrua i Gjøvik fordi det er fare for at en mindre del av taket kan gi etter. I følge politiet er 3 takstoler knekt. Snø fra et høyere tak har rast ned på denne delen av taket.

  10-15 kyr ble evakuert etter at deler av et låvetak raste sammen.