Ja til Teater Innlandet

I dag ble det endelig bestemt at det blir et Teater Innlandet.

Roar Steinslien

Roar Steinslien, tidligere FrP medlem, snudde hele teater-thrilleren og sørget for at Hedmark og Oppland får et regionalt teater.

Foto: Elin Fossum / NRK

Etter gruppemøter i går lå det an til et flertall mot det felles teaterprosjektet mellom Hedmark og Oppland, med en stemmes overvekt.

Steinslien avgjorde

Men den partiløse fylkestingsrepresentanten Roar Steinslien stemte ja, og dermed ble det omstridte teaterprosjektet likevel vedtatt.

(Saken fortsetter under bildet)

Gunnar Tore Stenseng

Det så lenge ut som Gunnar Tore Stenseng skulle sette en stopper for Teater Innlandet.

Foto: Erlend Mo / NRK

Steinslien fra Gausdal var tidligere medlem i FrP, men meldte seg ut av partiet i oktober i fjor etter intern uenighet i partiet.

Tirsdag kveld ble det kjent at Gunnar Tore Stenseng fra Oppland Arbeiderparti nektet å følge partipisken, og stemte mot Teater Innlandet .

– Jeg er glad for at det ble et flertall for. Jeg hadde blitt lei meg om jeg hadde vært grunnen til at det ikke ble noe teater. Jeg mener likevel at avgjørelsen burde vært utsatt for å finne ut mer om prosjektet, saStenseng etter at avgjørelsen.

Dermed så det ut som toget var gått for et felles teater for Hedmark og Oppland. Men Steinslien ville det annerledes.

– Når jeg skjønte at det sto om en stemme for å få dette til så har jeg blitt mer og mer en ja-mann. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å bruke stemmen min, men nå ser jeg at det er behov for en slik institusjon i Hedmark og Oppland, sier Steinslien.

Teatersjef jubler

Teateret ble vedtatt med 19 mot 18 stemmer.

Teatersjef Else Braseth

Teatersjef Else Braseth.

Foto: Hedmark Teater

Teatersjef i Hedmark Teater, Else Braseth, er glad det nå endelig har kommet av avgjørelse i saken.

– Vi i Hedmark Teater er veldig glad at Teater Innlandet endelig nå er en realitet. Det har vært spennende å følge utviklingen i saken de siste dagene, men vi er veldig glad at det ble et ja, sier Braseth.

Hun gleder seg med å komme i gang med å lage teater for både hedmarkinger og opplendinger.

– Nå forventer vi at det politiske miljøet i Oppland stiller seg helhjertet bak prosjektet, og at vi kan ha et stort fokus på teater-produksjoner, publikum og framtiden.

  • Si din mening!