NRK Meny
Normal

Iskald musikk

På Valdres Folkemuseum har man laget to langeleiker av is. – De er kalde å spille på, og har ikke mye lyd i seg, men de er morsomme likevel, synes langeleikspiller Ole Aastad Bråten.

Snø og kulde er det beste for en langeleik laget av is. Det var musiker Terje Isungset som kom på ideen om å lage islangeleik. Det ble laget to. En står på Valdres Folkemuseum, mens den andre er med Isungset på turne i Europa.

Langeleikspiller Ole Aastad Bråten synes det er kaldt å spille på en langeleik av is.

– Det er veldig kaldt, og jeg klarer ikke å spille så lenge om gangen. Den har heller ikke så mye lyd i seg, og det er en utfordring å få melodien ren, sier Aastad Bråten, mens han spiller noen toner.

HØR HVORDAN EN ISLANGELIEK LÅTER:

Det låter spinkelt, men klart. Og sjøl om det er flere problemer med et instrument av is, så er det også gøy, synes Aastad Bråten.

– Det er et flott og fint instrument. Iskunstneren har gjort en god jobb.

Islangeleiken kan du se på Valdres Folkemuseum. Her skal den stå til vårsola tiner den.

Langeleik av is
Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vedtok Mjøssykehus

    Styret i Sykehuset Innlandet vedtok enstemmig at de vil ha et storsykehus ved Mjøsbrua. Advarslene mot å bygge en ny stor, offentlig arbeidsplass utenfor de største byene i regionen, ble ikke hørt av styret i Sykehuset Innlandet.

  • – Bare Mjøsbrua aktuelt

    Nestleder i sykehusstyret Tor Berge går inn for et storsykehus ved Mjøsbrua. Det sa han i styrebehandlingen i ettermiddag. – Utfra en regional helhetsvurdering mener jeg at det bare er lokalisering ved Mjøsbrua som er politisk og praktisk realiserbart, sa Berge. Møtet pågår fortsatt.