NRK Meny
Normal

Isac Elliot: – Det er gøy med hylende ungjenter

13-åringen Isac Elliot starter Norgesturné foran et hav av hylende jenter på Hamar i dag. – Jeg vil gi fansen like mye som de gir til meg, sier det finske ungjenteidolet.

Ungjenteidolet Isac Elliot starter norgesturneen i Hamar.

SE INTERVJU: NRKs reporter Madeleine Cederström møtte ungjenteidolet Isac Elliot før han starter en Norgesturneen med konsert på Hamar.

Isac Elliot omtales gjerne som Finlands Justin Bieber, og er nå aktuell med sitt andre album «Follow Me».

Ungjenteidolet starter en førjulsturné i Norge med utsolgt konsert i Hamar konserthus i kveld, før han reiser videre til Stavanger, Oslo og Bergen.

I ettermiddag spilte finnen også en minikonsert på kjøpesenteret Maxi foran 700-800 tilskuere.

Ungjentehysteri

Isac Elliot med minikonsert på Maxi storsenter på Hamar

FLEST JENTER: Isac Elliot holdt minikonsert på et kjøpesenter på Hamar i ettermiddag, i forkant av konserten han holder i kulturhuset i kveld.

Det er ventet høye ungjenteskrik når det finske idolet kommer på scena i Hedmarkshovedstaden. Et sikkerhetsselskap er leid inn for å holde orden på konsertarenaen. I tillegg kommer frivillige fra Røde Kors til å være der.

– Vi vet jo fra tidligere konserter med Isac Elliot at flere har besvimt og måtte bæres ut, sier Mariann Mikkelsen i Hamar Røde Kors.

Julia Nordlien (14) og Mikyna Napao (13) har møtt sitt idol

GRÅT: Julia Nordlien (14) og Mikyna Napao (13) gråt etter å ha møtt sitt idol på Maxi i Hamar.

Foto: Madeleine Cederström / NRK

Isac Elliot sier til NRK i ettermiddag at han synes hysteriet bare er morsomt.

– Jeg forsøker på gi til fansen like mye som de gir til meg. Det kjennes bra, jeg synes det er «jätteroligt», sier Elliot på Finlands-svensk.

Han begynner å bli vant til norske jenter etter mange konserter her de siste åra. Nå står nye land for tur. Etter julefeiring med familien på tantas bondegård hjemme i Finland, går turen til USA.

– Vi skal feire jul etter vanlige finske tradisjoner slik vi pleier med familien, og så reiser vi til Miami første juledag, sier Elliot.

– Hva gleder du deg mest til, jul eller Miami?

– Kanskje Miami, sier 13-åringen med et smil.

Bryr seg ikke om nett-troll

Isac Elliot har 250 000 følgere på Instagram, og mottar både positive og negative meldinger. Han er blitt vant til hatefulle kommentarer.

– Det er bare morsomt at jeg får sånt også, alt er egentlig bare positivt. Det er oftest gutter som skriver sånn, og de tror de vet så mye om meg, men så vet de egentlig ingenting. Det er bare morsomt.

– Så du blir aldri lei deg?

– Nei, nei, nei.

Etter konserten i Hamar går turen til DNB Arena i Stavanger, Oslo Spektrum og Grieghallen i Bergen. Flere tenåringsjenter på Hamar har store forventninger til konsertene med idolet.

– Han er veldig, veldig kjekk. Og så er han veldig flink til å synge. Og så lager han veldig bra sanger med fin tekst, sier en av dem.

Har du ikke mulighet til å dra til Trondheim og se tenåringsidolet Isac Elliot på scenen? Fortvil ikke, du kan se ham live her.

SE HELE KONSERTEN: 22. august besøkte Isac Elliot Trondheim og her kan du se hele konserten han holdt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 137 dyr reddet ut i Ringsaker

  Totalt 137 dyr er reddet ut av driftsbygningen som raste sammen i Åsmarka i Ringsaker i Hedmark mandag. Politiet bekrefter at det ikke er flere levende dyr i det sammenraste bygget. Redningsmannskapene har i natt avsluttet arbeidet på stedet.

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka
 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg