NRK Meny
Normal

Inviterer til champagne og rumpedasking

KONGSVINGER (NRK): Aune Sand vil ha alle som har kjøpt boka hans «Jordbærmus» til fest med både champagne og rumpedasking på Kongsvinger festning.

Jordbærmus-fest

ØNSKER VELKOMMEN: – Jeg ville ha en fest for alle som har kjøpt boken min og ære dem, sier Aune Sand

Aune Sand lovet at dersom hans erotiske roman «Jordbærmus» ble solgt raskt, ville han invitere alle som har kjøpt boka til en storslagen fest. Til tross for at boka fikk slakt i blant annet VG, ble hele opplaget på vel 3000 bøker raskt utsolgt og fredag 28.august blir det «jordbærmus-fest» på Kongvinger festning.

– Jeg ville ha en fest for alle som har kjøpt boken min og ære dem, sier Aune Sand.

– Kongsvinger er fantastisk fint

Sand har bare positive ting å si om Kongsvinger og føler seg hjemme langs Glomma.

– Kongsvinger er et av de vakreste stedene jeg har besøkt i verden. Det har alt, dette fantastiske riket med Kongsvinger festning, elva nedenfor og skogene rundt. Nå håper jeg folk fra hele Norge skal få se denne helt unike skatten, som ligger bare en drøy times kjøretur fra hovedstaden.

Aune Sand er så imponert av Kongsvinger festning at det å skue utover Glomma, skogen og jordene overgår det å stå på takterrassen han og broren Vebjørn Sand har i New York.

Jordbærmus-festival

I denne jordbærrusen av komplimenter om Kongsvinger trår flere til for å utvide festen til å bli en festival, som varer hele helgen.

– Jeg er en gammel fan av kunstneren Aune Sand og når han legger festen sin hit, vil vi lage en egen festival, sier festivalgeneral, Stian Fossum.

Iren Carlstrøm og Stian Fossum

Prosjektleder Iren Carlstrøm for Stasjonssida Utvikling og Stian Fossum har dratt i gang egen jordbærmus-festival i Kongsvinger til helga i forbindelse med Aune Sands jordbærmus-fest fredag.

Foto: Ann-kristin Mo / NRK

Handelsstanden og næringslivet har slengt seg med.

– Vi setter så stor pris på at Aune Sand kommer hit, så vi skal gjøre vårt beste for at dette blir en årlig opplevelse, sier prosjektleder for Stasjonssida Utvikling i Kongsvinger, Iren Carlstrøm.

På programmet står blant annet jordbærrebusløp, rumpedaske-konkurranse, utstillingen «Erotikk i litteraturen», filmen «Dis» og den nye kunstutstillingen «Jordbærmus» med malerier av Aune Sands kone, Marianne Aulie.

Marianne Aulie

Marianne Aulie åpner på Kongsvinger festning fredag 28.8. sin første separatutstilling i Norge siden hun og mannen Aune sand reiste til USA i 2008.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Champagnefest

På jordbærmus-festen på Kongsvinger festning fredag kveld byr Aune Sand alle som har kjøpt boka hans «Jordbærmus» på champagne, kortreist mat og musikk.

– Det blir en fantastisk fest med champagne, rumpedasking, musikk og mat i verdensklasse fra skogene her, men først og fremst glede, sier Aune Sand til NRK.

Musikeren Øystein Sevåg skal spille. Aune Sand skal lese fra den erotiske romanen «Jordbærmus».

– Vi skal kose oss og holde rundt hverandre og glede oss over kvelden og den fantastiske naturen vi er en del av, avslutter en begeistret Aune Sand.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND