Innsatt ved Ilseng fengsel tente på seg selv

En asylsøker satte søndag fyr på seg selv i Ilseng fengsel i Stange. Mannen er brakt til sykehus, men skadene skal ikke være livstruende, ifølge politiet.

– Han hadde fått tak i noe brennbar væske i mindre mengder, og klart å tenne på seg selv med en lighter. Han ble raskt tatt hånd om, sier operasjonsleder Tom Kristiansen i Hedmark politidistrikt til NRK.

Mannen hadde fått avslag på asylsøknaden og skulle etter planen sendes ut av landet mandag. Asylsøkeren er nå overført til sykehus med brannskader.

– Mannen var bevisst da han ble sendt til sykehus med luftambulanse, sier Kristiansen

Brant på mannens overkropp og på beina

Fengselsdirektør i Hedmark fengsel avdeling Ilseng, Jan Korsvoll, forteller til VG at det brant på mannens overkropp, særlig ryggen, og på begge beina.

– Det er ukjent hvordan det kan ha skjedd, men vi er et fengsel med lavt sikkerhetsnivå. De innsatte har ikke tilgang til brennbar væske i det daglig, men det er en åpen anstalt. Det er mulig å få tak i forskjellige ting, uten at vi kan kontrollere alt, sier Korsvoll.

Fengselet vil nå finne ut om den brennbare væsken var smuglet inn eller tatt fra et verksted eller lignende på området. ,

Saken vil ikke bli etterforsket videre fra politiets side.