NRK Meny
Normal

Innrømmer påkjørsel

79-åringen kjente et dunk i bilen, men forsto ikke at han hadde kjørt på noen. Nå har han innrømmet straffskyld.

En dame i begynnelsen av 60-åra ble påkjørt og skadet da hun syklet langs riksvei 206 i Åsnes forrige torsdag. Bilføreren kjørte bare videre.

Nå viser det seg at det var en 79 år gammel mann fra Åsnes som kjørte på henne. Han har innrømmet straffskyld i politiavhør i dag.

Pleier ikke å kjøre selv

79-åringen har ikke gyldig førerkort og har ikke hatt det på to år. Han er i litt skrøpelig form og sier han pleier å la andre kjøre for seg. Men denne dagen kjørte han alene til Flisa. 

I helga fikk pollitiet tips om at den eldre mannen kunne ha noe med saken å gjøre, og han ble tatt inn til avhør i formiddag.

Så ikke syklisten

- Han har forklart at han kjørte på riksvei 206 på det aktuelle tidspunktet og at han dultet borti noe. Men han så ingen syklist og forsto ikke at han hadde kjørt på noen, sier Erik Enger.

Dagen etter hørte 79-åringen om ulykken på radioen.

- Han tenkte på om det kunne ha vært han som gjorde det, men trodde ikke helt det, og gjorde ikke noe mer med saken. Nå er han veldig lei seg for at han kjørte, sier politiførstebetjent Erik Enger.

Undersøker bilen

79-åringen ble kjørt hjem etter avhørene i dag. Nå undersøker krimteknikere bilen hans, og bilen skal i tillegg gjennomgå en teknisk undersøkelse.

Deretter blir det opp til påtalemyndigheten å avgjøre hva mannen eventuelt skal tiltales for.

Ikke alvorlig skadet

Kvinnen i begynnelsen av 60-års som ble påkjørt, fikk hodeskader og kuttskader, men hun er ikke alvorlig skadet. 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lillehammer vant

  I sluttspillet i hockey vant Lillehammer 3-5 borte over Sparta i den tredje kampen i semifinalen i kveld. Dermed leder Lillehammer 3-0 i kamper. Den første som vinner fire kamper, går videre til finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Taket på klubbhus raste sammen

  Taket på klubbhuset til Næroset IL på Brufoss i Ringsaker har rast sammen, trolig på dagen i går. Den toetasjes bygningen som er satt opp på dugnad på 1970- og 80-tallet. – Jeg tror hele bygget blir totalskadd, sier Lennart Karlsen i Næroset IL.

  Taket på klubbhuset til Næroset IL rast sammen.
  Foto: Bjørn Ottar Torp
 • E6 åpen etter ulykke

  E6-Uthuskrysset ved Stange kl 1700: Vegen åpnet igjen etter et trafikkuhell. 3 biler innvolvert. En kjørt til legevakt for sjekk.