Innrømmer påkjørsel

79-åringen kjente et dunk i bilen, men forsto ikke at han hadde kjørt på noen. Nå har han innrømmet straffskyld.

En dame i begynnelsen av 60-åra ble påkjørt og skadet da hun syklet langs riksvei 206 i Åsnes forrige torsdag. Bilføreren kjørte bare videre.

Nå viser det seg at det var en 79 år gammel mann fra Åsnes som kjørte på henne. Han har innrømmet straffskyld i politiavhør i dag.

Pleier ikke å kjøre selv

79-åringen har ikke gyldig førerkort og har ikke hatt det på to år. Han er i litt skrøpelig form og sier han pleier å la andre kjøre for seg. Men denne dagen kjørte han alene til Flisa. 

I helga fikk pollitiet tips om at den eldre mannen kunne ha noe med saken å gjøre, og han ble tatt inn til avhør i formiddag.

Så ikke syklisten

- Han har forklart at han kjørte på riksvei 206 på det aktuelle tidspunktet og at han dultet borti noe. Men han så ingen syklist og forsto ikke at han hadde kjørt på noen, sier Erik Enger.

Dagen etter hørte 79-åringen om ulykken på radioen.

- Han tenkte på om det kunne ha vært han som gjorde det, men trodde ikke helt det, og gjorde ikke noe mer med saken. Nå er han veldig lei seg for at han kjørte, sier politiførstebetjent Erik Enger.

Undersøker bilen

79-åringen ble kjørt hjem etter avhørene i dag. Nå undersøker krimteknikere bilen hans, og bilen skal i tillegg gjennomgå en teknisk undersøkelse.

Deretter blir det opp til påtalemyndigheten å avgjøre hva mannen eventuelt skal tiltales for.

Ikke alvorlig skadet

Kvinnen i begynnelsen av 60-års som ble påkjørt, fikk hodeskader og kuttskader, men hun er ikke alvorlig skadet.