NRK Meny
Normal

Innrømmer å ha sovnet ved rattet

Føreren av den ene personbilen som var innblandet i trafikkulykka på E6 ved Sjoa i Gudbrandsdalen, har innrømmet at han sovnet ved rattet og forårsaket ulykka. Syv personer ble skadet, tre av dem alvorlig.

Trafikkulykke E6 ved Sjoa 28.7.2014

Det oppsto lange køer etter ulykka, og E6 er fortsatt stengt ved ulykkesstedet.

Foto: Maurits Opsahl / NRK

Det sier operasjonsleder Arne Strøm ved Gudbrandsdal politidistrikt. I alt var sju personer innblandet i ulykka. Tre personer er alvorlig skadet og til behandling, mens 4 personer er lettere skadet, opplyser politiet.

To personbiler og en motorsykkel var innblandet i ulykka.Sjåføren som sovnet bak rattet er fra Oslo. Med seg i bilen hadde han to kvinner og en mann. Alle de tre passasjerene er alvorlig skadet, opplyser operasjonsleder Arne Strøm, ved Gudbrandsdal politidistrikt.

I den andre bilen satt det en kvinne på 70 år og hennes sønn på 45 år fra Trøndelag. Begge disse er lettere skadet. Føreren av motorsykkelen var en 16-år gammel gutt i fra Otta. Han kom fra ulykken med en klemskade i en fot.

Politiet fikk melding om ulykka klokka 16.10. Vegen var stengt og trafikken omdirigert, men var ryddet og åpen igjen for vanlig trafikk ved 19-tida.

– Føreren av sørgående personbil har innrømmet å ha sovnet og kommet over i motgående kjørefelt og forårsaket ulykka, sier operasjonsleder Arne Strøm.

Blodprøve av sjåføren er sikret og førerkortet er beslaglagt.


Tre luftambulanser og fem ambulanser har fraktet de skadede vekk fra ulykkesstedet. En person er fraktet til Ullevaal sykehus, tre til Lillehammer sykehus, to til Gjøvik sykeshus mens en person ble tatt hånd om av lokalmedisinsk senter i Nord-Gudbrandsdal, opplyser Sykehuset Innlandet.

Laster kart, vennligst vent...

ULYKKE: Flere kjøretøy skal være innblandet i ulykken i Gudbrandsdalen

nrk.no/ho oppdaterer saken.