NRK Meny

Innlandet må satse mer på skog

Innlandsfylkene må satse på å videreutvikle dagens trevareindustri. Det er her det regjeringsoppnevnte Innlandsutvalget ser mulighetene for vekst for Hedmark og Oppland i framtida. De foreslår flere trehus og ny massevirkefabrikk i Sør-Hedmark.

Vi får se Forestias nye sponplater. Ser den nye fabrikklinjen som monteres, Snakker med adm.dir Torodd Rande. Bilder fra tømmerterminalen på Vestmo i Elverum. Møter Jo Petter Grindstad i Glommen Skog. Utenfor fylkeskommunen i Hamar møter vi Even Mengshoel som jobber for skogen og næringen i Innlandet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Uavgjort etter tredje periode

  Storhamar leia 2–1 over Frisk Asker til det berre var minutt att av kampen. Så utlikna Frisk Asker. Og kampen går til sudden death.

 • Venabygdsfjellet steng

  Fylkesveg 27 over Venabygdsfjellet i Oppland/Hedmark er stengt på grunn av vanskelege køyreforhold, melder Statens vegvesen.

 • Busspassasjerer bruker oftere belte

  Statens vegvesen har kontrollert beltebruken i buss denne uka. På bussene som ble kontrollert i Oppland brukte alle belte. I Hedmark var det fem passasjerer som ikke brukte belte og fire av dem ble ilagt gebyr.

  Belte i buss
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK