NRK Meny
Normal

Inngår samarbeidsavtale med Kina

Oppland fylkeskommune har signert en samarbeidsavtale med den kinesiske byen Zhangjiakou i Hebei-provinsen. Samarbeidet skal fokusere på erfaringer rundt vinter-OL, industri og reiseliv.

Gågata i Lillehammer (Illustrasjonsbilde)

SAMARBEID: Lillehammer kommune, Oppland fylkeskommune og Innovasjon Norge Innlandet har inngått samarbeid med den kinesiske byen Zhangjiakou (Illustrasjonsbilde).

Foto: Elin Fossum / NRK

«Lillehammer kommune, Oppland fylkeskommune og Innovasjon Norge i Innlandet har i lengre tid utforsket mulighetene som ligger i et samarbeid med Kina, og 22.- 26. mai reiste en delegasjon med ordføreren i Lillehammer i Kina for å signere en samarbeidsavtale med Zhangjiakou, skriver Høgskolen i Innlandet på sine hjemmesider».

Det var Lillehammer-ordfører Espen Johansen (Ap) som skrev under avtalen på vegne av de norske partene.

«Gir gode muligheter for Lillehammer og forhåpentlig også for dem. Mange felles interesser, skriver Johnsen på sin Facebook-profil».

Har allerede inngått provins-avtale

En norsk delegasjon med deltakere fra blant annet Oppland besøkte i begynnelsen av mars Beijing og provinshovedstaden i Heibei, Zhangjiakou. Hensikten var å signere en avtale med ghele Hebei-provinsen.

«Dette var den første norske delegasjon på besøk til Kina, etter normaliseringen med Kina den 19.12.2016, skrev fylkesmann Rasmus Olav Vigrestad i sakspapirene».

Planla egen avtale med Zhangjiakou

I samarbeidsavtalen med Hebei-provinsen het det at det også var tanker om å inngå en byavtale med Zhangjiakou.

«Motivet er å utveksle kompetanse fram mot Vinter-OL 2022. Zhangjiakouområdet er sentralt i de skibaserte disipliner under lekene».

«Samarbeidet skal fokusere på erfaringer rundt vinter-OL, is- og snøsport, industri og reiseliv. I tillegg pågår det dialog mellom byen Zhangjiakou og Lillehammer om en avtale, skrev Oppland fylkeskommune på sine hjemmesider i slutten av mars».

Det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med partene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil av veien på fv.51

    Bil har kjørt av veien på fv.51 Golsfjellet, på Opplandsiden av fylkesgrensen. Nødetater er på vei.

  • Flere politistillinger i Innlandet

    Innlandet politidistrikt har fått 41 nye stillinger for 2017. 20 av dem øremerkes etterforskning og forebygging, blant annet ved å følge opp nærpolitireformen og straffesaker bedre. 14 av stillingene skal gå til de tre geografiske driftsenhetene.

  • Vedtok Mjøssykehus

    Styret i Sykehuset Innlandet vedtok enstemmig at de vil ha et storsykehus ved Mjøsbrua. Advarslene mot å bygge en ny stor, offentlig arbeidsplass utenfor de største byene i regionen, ble ikke hørt av styret i Sykehuset Innlandet.