NRK Meny
Normal

Innertier for elgopera

Norges første elgopera, som hadde premiere på Tynset fredag kveld, får flotte kritikker både fra fagfolk og aviser.

Fra prøvene på elgoperaen.
Foto: Stein S. Eide

- Svært underholdende, og velklingende både musikalsk og vokalt. Det sier sjef for Den Norske Opera, Bjørn

Simensen, til Hamar Arbeiderblad.

- Jeg tror folk blir overrasket over hvor mange gode operaer som settes opp rundt i landet. Denne føyer seg inn i rekken, men utmerker seg med sin originalitet, sier Simensen.

Operasjef Bjørn Simensen
Foto: Ståle Andersen / Scanpix

Sprøtt

Kåre Bjarkøy ved Musikkinstituttet ved NTNU i Trondheim synes operaen var en flott opplevelse.

- Det er sprøtt å se hvor bra en god og original idè kan bli, sier Bjarkøy.

Innertier

Både Østlendingens og HAs anmeldere skryter også av elgoperaen, som hadde premiere for fullt hus i Tynset kulturhus i går kveld.

- Her er det bare å legge hørselvernet på hylla og slenge på seg smoking. Operaen "Elgjakta" er farlig god, skriver Østlendingen.

- En smekkfull storsal i Tynset kulturhus lot seg villig begeistre av urframføringen av operaen "Elgjakta" fra Conserten-ensemblet. Gårsdagens premiere viste at ensemblet nok en gang treffer innertieren, skriver HA.

Tynsets egen Knut Stiklestad, har hovedrollen i operaen. Musikken er skrevet av Knut Anders Vestad, librettoen (teksten) av Gudny Hagen Bakken og Rolf Norsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Frityrkoker tok fyr

    Nødetatene er på veg til Disenå i Sør-Odal, der det har tatt fyr i en frityrkoker i enebolig. To personer skal ha fått i seg noe røyk, melder politiet på Twitter.

  • Brann i garasje i Moelv

    Brannvesenet har rykket ut til brann i en garasje like nord for Moelv sentrum og har kontroll på brannen. Ingen er skadd og det er ikke spredningsfare.

  • Flere mobbesaker til fylkesmennene

    Fylkesmannen i Oppland har fått inn dobbelt så mange mobbesaker fra skoler, som Fylkesmannen i Hedmark fra august og ut året i fjor, viser oversikt fra Elevundersøkelsen 2017. I Hedmark har det kommet inn 16 mobbesaker, mot 33 i Oppland.