NRK Meny
Normal

Innendørs skianlegg på Lillehammer

Lillehammer kan få Norges første innendørs skianlegg. Anlegget kan bli lagt til Birkebeineren Skistadion.

 

En innendørs skitunnel, som den i Torsby i Sverige, vil være et ledd i en større plan for Lillehammerområdet som idrettsregion.

Skitrening året rundt

En av verdens beste skiskyttere, svenske Carl Johan Bergman bor på Lillehammer, og liker tanken på innendørs trening på snø om sommeren.

- Det hadde vært helt topp. Da kunne vi fått skitrening hele sommeren og det er veldig viktig for oss som holder på med eliteidrett, sier Bergman.

Den nye skitunnelen i Torsby i Sverige har kostet mellom 60 og 70 millioner kroner.

- Lillehammer må tenke nytt

- Det vil neppe koste mindre å bygge et slikt anlegg på Lillehammer, tror administrerende direktør i OL-parken, Erik Ulateig.

Men et slikt anlegg er tenkt som et ledd i en større plan for Lillehammerområdet som idrettsregion. Og i følge Ulateig har han fått positive signaler fra tunge miljøer i idretts-Norge.

- Gjennom uformelle henvendelser har jeg fått signaler om at dette er spennende tanker. Men Lillehammer må gripe ballen sjøl, sier Ulateig.

Han mener det er viktig å tenke nytt i Lillehammer nå, såpass lang tid etter OL i 1994.

- Idretten i Lillehammer blomster. Det må byen ta inn over seg og gjøre noe med nå 12 år etter OL, sier Ulateig.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.