NRK Meny
Normal

Innendørs skianlegg på Lillehammer

Lillehammer kan få Norges første innendørs skianlegg. Anlegget kan bli lagt til Birkebeineren Skistadion.

 

En innendørs skitunnel, som den i Torsby i Sverige, vil være et ledd i en større plan for Lillehammerområdet som idrettsregion.

Skitrening året rundt

En av verdens beste skiskyttere, svenske Carl Johan Bergman bor på Lillehammer, og liker tanken på innendørs trening på snø om sommeren.

- Det hadde vært helt topp. Da kunne vi fått skitrening hele sommeren og det er veldig viktig for oss som holder på med eliteidrett, sier Bergman.

Den nye skitunnelen i Torsby i Sverige har kostet mellom 60 og 70 millioner kroner.

- Lillehammer må tenke nytt

- Det vil neppe koste mindre å bygge et slikt anlegg på Lillehammer, tror administrerende direktør i OL-parken, Erik Ulateig.

Men et slikt anlegg er tenkt som et ledd i en større plan for Lillehammerområdet som idrettsregion. Og i følge Ulateig har han fått positive signaler fra tunge miljøer i idretts-Norge.

- Gjennom uformelle henvendelser har jeg fått signaler om at dette er spennende tanker. Men Lillehammer må gripe ballen sjøl, sier Ulateig.

Han mener det er viktig å tenke nytt i Lillehammer nå, såpass lang tid etter OL i 1994.

- Idretten i Lillehammer blomster. Det må byen ta inn over seg og gjøre noe med nå 12 år etter OL, sier Ulateig.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Skolebusser innstilt i Hamar

  Mildværet har ført til glatte veier mange steder i Hedmark og Oppland. I Hamar har dette gått utover busstrafikken. Flere skolebusser i Vang er innstilt melder Hamar Arbeiderblad. Folk som skal ta buss i dag må også regne med forsinkelser.

 • Fjellkirken forringes av høyhus

  Biskop Solveig Fiske går i mot planene til Birkebeiner Invest om å bygge et høyhus i Sjusjølia. Det melder Ringsaker Blad. I en høringsuttalese skriver hun at utbyggingen vil føre til en kraftig forringelse av fjellkirkens posisjon og synlighet i landskapet. Bak Birkebeiner Invest står blant andre Arthur Buchardt.

  Sjusjøen fjellkirke
 • Vogntog berget på Kvikne

  Trafikken på riksvei 3 over Kvikne i Tynset går nå som normalt igjen etter at et vogntog ble berget i dag tidlig. Vogntoget kjørte utfor veien i går kveld.