NRK Meny
Normal

Innendørs skianlegg på Lillehammer

Lillehammer kan få Norges første innendørs skianlegg. Anlegget kan bli lagt til Birkebeineren Skistadion.

 

En innendørs skitunnel, som den i Torsby i Sverige, vil være et ledd i en større plan for Lillehammerområdet som idrettsregion.

Skitrening året rundt

En av verdens beste skiskyttere, svenske Carl Johan Bergman bor på Lillehammer, og liker tanken på innendørs trening på snø om sommeren.

- Det hadde vært helt topp. Da kunne vi fått skitrening hele sommeren og det er veldig viktig for oss som holder på med eliteidrett, sier Bergman.

Den nye skitunnelen i Torsby i Sverige har kostet mellom 60 og 70 millioner kroner.

- Lillehammer må tenke nytt

- Det vil neppe koste mindre å bygge et slikt anlegg på Lillehammer, tror administrerende direktør i OL-parken, Erik Ulateig.

Men et slikt anlegg er tenkt som et ledd i en større plan for Lillehammerområdet som idrettsregion. Og i følge Ulateig har han fått positive signaler fra tunge miljøer i idretts-Norge.

- Gjennom uformelle henvendelser har jeg fått signaler om at dette er spennende tanker. Men Lillehammer må gripe ballen sjøl, sier Ulateig.

Han mener det er viktig å tenke nytt i Lillehammer nå, såpass lang tid etter OL i 1994.

- Idretten i Lillehammer blomster. Det må byen ta inn over seg og gjøre noe med nå 12 år etter OL, sier Ulateig.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Rumenere siktet for 50 lovbrudd

    To menn som trolig sto bak tre innbrudd i Kongsvinger i fjor er tatt, skriver Glåmdalen. Framgangsmåten var lik flere innbrudd i drammensområdet og politiet der har varetektsfengsla og sikta to rumenere for 50 lovbrudd fra mai 2016 til novemner 2017.

  • Vil ha samarbeid om kryss

    Nye veier vil samarbeide med Bane Nor om byggingen av ny kryssning mellom E6 og Dovrebanen sør for Brumunddal, ifølge Hamar Arbeiderblad. Krysset kan bli opptil 330. millioner dyrere uten samarbeid. Bane Nor har frist til 1. mars på å gi et svar.

  • Kjørte på sommerdekk

    En bilfører mistet førerkortet på flekken etter å ha blitt stoppet av politiet i Hunndalen i natt – med sommerdekk. Det ble også gitt bruksforbud på bilen.