NRK Meny
Normal

Innbruddshelg på Hedmarken

Tyver har hatt en travel helg, og politiet melder om flere hus- og bilinnbrudd. I Hamar kom en familie hjem til endevendt hus.

Boliginnbrudd, Hamar

TOK VERDIGJENSTANDER: Tyver rotet rundt i bolighuset og tok med seg blant annet pc-er, smykker, sykler og en bil.

Foto: Privat

Det har vært en svært travel helg for politiet med leteaksjon, branner og flere innbrudd. I Hamar har det vært tyver på ferde i to boliger. I ettermiddag ble en mann pågrepet med en del gods i bilen som trolig ikke tilhører ham.

– Våknet av lyd

I en bolig i Kronborgvegen i Hamar har tyver i løpet av natta vært inne i gangen og tatt med seg blant annet iPader, telefoner, bankkort og førerkort.

– Huseier våknet ved 03-tida av at det smalt i døra, og gikk ned for å sjekke hva det var. Han hadde ikke oppdaget noe spesielt, men da han sto opp søndag morgen så ble tyveriet oppdaget, sier operasjonsleder hos politiet i Hedmark, Kjartan Waage.

Innbrudd, Hamar

VINDU: I et boliginnbrudd i Jac Martens gate i Hamar kom tyvene seg inn via et vindu.

Foto: Privat

En Hamar-familie kom hjem til et hus som var endevendt av tyver på jakt etter noe å stjele. De har blant annet stjålet bilnøkler, en bil, sykler, smykker, pc-er, klokker og mobiltelefoner. Tyven eller tyvene hadde kommet seg inn gjennom et vindu.

Politiet ønsker tips fra de som kan ha sett den stjålne bilen, en sølv Peugeot 205 med registreringsskilt FT 11750.

Det har også vært innbrudd i en hytte på Skarnes i Sør-Odal hvor det ble stjålet en tv og et aggregat, og innbrudd i tre biler på Ottestad i Stange.

– Det er samme framgangsmåte. Noen har tatt seg inn i bilene og tatt med seg gjenstander som er lette å stjele sånn som bilstereo og GPS.

Mann pågrepet

Søndag ettermiddag ble en mann pågrepet av politiet. Han ble oppdaget i det han var i ferd med å bryte seg inn i en bygning som tilhører Stange allmenning.

De forsøkte å holde på ham, men han stakk fra stedet før politiet ankom. Ved 16.30-tida ble han funnet og pågrepet, og sitter nå i politiets arrest på Hamar.

I bilen hans ble det funnet en del gjenstander, deriblant GPS-er, som trolig ikke tilhører ham. Men politiet har foreløpig ikke fått klarhet i om godset stammer fra noen av innbruddene som har vært i Hedmark i løpet av helga.

– Det var også noen tyverier fra terrasser og biler på Ridabu på lørdag, sier Våge.

Også politiet i Gudbrandsdal melder om innbrudd i en bil på Vingnes på Lillehammer natt til lørdag.

Boliginnbrudd

UNDERSØKER: Politiet har undersøkt flere åsteder etter tyverier. Her i et bolighus i Hamar.

Foto: Privat