Ingen vil bli idrettsleder på Tynset

Det blir stadig vanskeligere å få folk til å ta på seg lederverv. Tynset Idrettsforening har spurt seksti personer, men ingen vil.

Fotball, idrett

Illustrasjonsfoto: Ingen vil være leder i Tynset Idrettsforrening.

Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Tynset Idrettsforening har slitt med å få tak i en ny leder etter at den forrige gikk av etter et år på overtid. NRK har snakket med flere lag og foreninger som opplever det samme.

– Det er beklagelig. Jeg tror det finnes mange dyktige folk på Tynset som garantert hadde mestret dette på en veldig fin måte, sier Merethe Myhre Moen som er nestleder i Tynset Idrettsforening.

Hun tror mange synes lederjobber og ansvaret som følger med er skremmende. I Tynset Idrettsforening er det ansatt en anleggsleder i 100 prosent stilling. Moen forklarer at han vil gi mye hjelp og støtte til lederen og også ta ansvar for mange oppgaver som lederen normalt ville hatt.

Ønsker tips

Selv om seksti personer allerede er spurt, tror fortsatt Moen at det finnes aktuelle lederkandidater på Tynset.

– Jeg får si som lederen i valgkomiteen sa. Det kan jo hende det sitter noen der ute og er veldig fornærmet for ikke å ha blitt spurt. Så det er ikke alle vi vet om rett og slett og vi blir veldig glade hvis noen kan tipse oss om noen som kan være aktuelle, sier hun.

Nestlederen tror det er veldig mange som kan gjøre en god jobb som leder.

Han eller hun trenger ikke å ha noen ekstra kvalifikasjoner annet enn å være en helt vanlig og ryddig person. Den jobben her er ikke så avskrekkende annet enn at hvem som helst kan klare den på en fin måte. Så det handler bare om å ha troen på seg selv.

Merethe Myhre Moen

Tror fortsatt på løsning

Selv føler hun seg ikke overarbeidet som nestleder.

– Men det er klart jeg blir litt engstelig for om det blir mer på meg hvis de ikke klarer å finne noen andre her. Valgkomiteen har sagt de skal jobbe videre, så jeg håper ikke de gir seg før vi er i mål, sier Moen.

De har ennå ikke diskutert hva de skal gjøre hvis ingen melder seg. Det er lagt opp til et ekstraordinært årsmøte og valgkomiteen skal jobbe frem til da med å finne en ny leder til idrettsforeningen.