Ingen planer om å trekke seg

Styret i Norsk Tipping har ingen  planer om å trekke seg. Det er klart etter styremøtet i tippeselskapet på Gardermoen i dag.

Sigmund Thue

Hverken styreleder Sigmund Thue eller noen av de andre styremedlemmene har planer om å trekke seg.

Foto: Jørn Nordli / NRK

SE VIDEO: Thue om valg av ny tippedirektør

Les også: Ansetter direktør utenfra

Når det gjelder styremedlemmenes fremtid i Norsk Tipping, så har de ingen planer om å trekke seg, ifølge styreleder Sigmund Thue.

- Vi kommer til å avgi en rapport til kulturministeren, slik vi er bedt om, så får han foreta en vurdering av dette, sier Thue.

Flere har krevd at styreleder Thue trekker seg . Tippekommisjonærenes Landsforening, TKL, har sagt at de ikke lenger har tillitt til styret, og styrleder i TKL, Steinar Hardersen, har tidligere sagt til NRK at Thue må gå.

TKL har sendt brev til både styret og kulturministeren der de begrunner sin mistillit.

- Vi har svart på brevet, men jeg mener de bør revurdere sin kritikk. Vi har dokumentasjon som viser at de tar feil, sier Thue og viser til TKLs påstand om forskjellsbehandling av ansatte i Norsk Tipping.

Godkjente sluttavtale

Styret har i dag også godkjent sluttavtalen for Reidar Nordby, og skal nå konstituere en ny direktør.

Avtalen innebærer at Nordby slutter helt i Norsk Tipping, og han vil motta lønn i oppsigelsestiden, som er på fem måneder.

Norsk Tipping vil dessuten fortsatt benytte seg av Nordbys konsulenttjenester ved behov, men Nordby er ikke sikret et spesielt omfang av disse konsulenttjenestene. 

Nordby ble Sparket fra Norsk Tipping  etter skatterot.

Les også: - Nordby-saken har skadet Norsk Tipping

Styreleder utenfra

Det skal nå jobbes for å få en ny administrerende direktør inn i tippeselskapet.

Styreleder Sigmund Thue sier de er på jakt etter en person som ikke er tilknyttet Norsk Tipping  i dag.

- Det er stilt spørsmål rundt bedriftskulturen i Norsk Tipping, derfor vil vi av prinsipielle grunner ha en utenfra. Dette for at det ikke skal herske tvil om denne personens habilitet, forklarer Thue.

Han kan ikke si når en ny direktør er på plass.

 

Styret i Norsk Tipping samlet til styremøte på Gardermoen

Styret i Norsk Tipping samlet til styremøte på Gardermoen. Medlemmene er Sigmund Thue (eder), Ingvild Myhre (nestleder), Knut Brofoss, Silvija Seres, Siv Tørudbakken, Helle Stine Næss, og Petter Torgerhagen

Foto: Jørn Nordli / NRK