NRK Meny
Normal

– Sikker på at kona blir fornøyd i kveld

Gullfunn ble løsningen da Remi Solberg skulle kjøpe julegave til kona. Og han er ikke den eneste mannen som drar kortet hos gullsmeden like før butikkene stenger julaften.

Remi Solberg kjøper gull til kona

Remi Solberg fra Elverum har løst julegaveproblemet sitt hos Evy Johansen hos Gullfunn.

Foto: Knut Sveen / NRK

– Jeg er sikker på at hun blir fornøyd i kveld, sier Remi Solberg.

Pengene virker å sitte løst i juleinnspurten. Hos Gullhjertet i Hamar solgte de et diamantoppheng til 33.000 kroner mandag. Den dyreste julegava de har solgt hos Gullfunn, er på nesten 15.000 kroner, et hvittgull-kjede med 0.30 karat.

Hva gaven fra Remi Solberg til kona koster og hva det er, røper vi selvsagt ikke.

Evy Johansen, Elverum

Evy Johansen hos Gullfunn: – Alle kvinner ønsker seg smykker.

Foto: Knut Sveen / NRK

– Men dette er bare en av gavene, smiler Remi i skjegget – og kommer plutselig på at han også må klippe seg til jul.

Handler i matpausen

Magnar Frøhaug bruker matpausen på jobba til å kjøpe julegave til kona. Han har ikke mye tid på seg og går rett til gullsmeden. Han vet av erfaring at han får løst gaveproblemet sitt der.

Maria Myhre, Gullhjerte, Hamar

Daglig leder hos Gullhjertet i Hamar, Martia Myhre, har solgt et diamantanheng til 33.000 som julegave til en hedmarkskbinne.

Foto: Privat

– Dette er den vanskeligste gaven å kjøpe i løpet av året. Jeg kan kjøpe klær, eller gi et gavekort, men det er så upersonlig. Jeg har gått litt tom for ideer, og her har de mye fint til en hyggelig pris. Gull er tingen. Jeg vet det er noe spesielt hun ønsker seg, og det er i boks nå, sier han og smiler før han skynder seg tilbake til jobb.

– «Bankers» med smykker

Inn kommer en ny mann.

Julegave i gull

Torbjørn Gjestad: Jeg ender opp hos gullsmeden.

Foto: Knut Sveen / NRK

Nå skal jeg kjøpe julegave til mor, og det er her hos gullsmeden jeg ender opp, sier Torbjørn Gjestad, som innrømmer at han er ute i siste liten.

– Er det «bankers» å gå hit?

– Ja, og så er det en gave som varer. Men det er nok litt sånn at det er enklere å kjøpe smykker enn klær.

– Hva har du tenkt å kjøpe?

Gullfunn

Det går absolutt i ett for Kari Hagen og Evy Johansen.

Foto: Knut Sveen / NRK

– Det blir et halssmykke. Dattera mi har vært her før og sett seg ut ett, så nå må vi håpe kona ikke hører på morgensendinga, eller leser dette på nettet julaften, sier Gjestad.

Flertallet av kundene hos Gullfunn noen timer før jula ringes inn, er menn. Noen jenter kjøper smykke til seg selv, eller ei venninne. Det er en nesten løssluppen stemning i butikken. Mennene gjør unna dyre gavekjøp på noen minutter. Betalingskortene sitter løsere enn et løst slips. Dette er virkelig julehandel på høygir!