Brudd på fiberkabel i Ottadalen
Foto: Even Lusæter / NRK

Ingen mobildekning i Ottadalen

 • Linjebruddet skal opp i Stortinget

  Linjebruddet i Ottadalen blir tema i Stortinget. Det skriver GD. Stortingsrepresentant, Marit Strand (Sp) har stilt spørsmål til justis og beredskapsminister, Tor Mikkel Wara hva han vil gjøre for å hindre at noe lignende skal skje igjen.

 • – Alvorlig når mobilnettet er borte

  – Vi frykter alltid at det kan skje en alvorlig hendelse med behov for ambulanse eller brannutrykning når mobilnettet ligger nede, sier teknisk sjef i Vågå kommune, Pål Inge Sanden. I natt har det vært brudd på mobil- og bredbåndsnettet i Ottadalen.

  Jo Inge Sanden
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • Telenor har funnet feilen

  Telenor har funnet feilen, som gjør at det er dårlig mobil- og bredbåndsdekning i Lom, Skjåk og Vågå og deler av Sel. Flere trær har blåst over et linjestrekk mellom Otta og Lalm. Det er uvisst når nettet igjen er i orden for normal bruk.

 • Fortsatt brudd på fiberkabel

  Det er fortsatt fiberbrudd i Ottadalen og det medfører store problemer med mobil og bredbåndsdekningen. Det er ikke mulig å ringe nødnumrene per mobil, men fungerer med fasttelefon. Det melder politiet på Twitter.

 • Kriseberedskap i Vågå kommune

  Vågå kommune har satt krisestab etter bortfall av data og telefonlinjer. De som har akutt behov for hjelp må kontakte kommunehuset eller Vågå helsesenter ved oppmøte. Ved behov for ambulanse må de møte opp eller at andre varsler. Brannbiler er satt ut i Randsverk og på Lalm.