NRK Meny
Normal

Ingen flere tips i sorenskriverbrannen

Det har ikke kommet inn flere tips i tiden etter at politiet gikk ut med dusør for tips som kunne føre til en oppklaring av brannen hos en sorenskriver i Hamar i fjor.

Boligbrann i Hamar

PÅSATT: Brannen i huset til sorenskriveren i Hamar er fortsatt ikke oppklart etter nesten et og et halv år.

Foto: Politiet

– Vi fikk inn noen tips rett etter at vi gikk ut med dusøren, men etter det har det vært helt stille, sier politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga til NRK.

Reddet seg ut av vindu

Det var i fjor sommer at huset til sorenskriveren i Hedmarken tingrett begynte å brenne. Han var ikke hjemme, men hans datter og hennes venninne lå og sov i kjelleren da brannen startet.

Aktor Anne Cathrine Aga

HJELP: – Vi vet mye i denne saken, men vi har kommet dit hen at vi nå trenger hjelp fra publikum, sier politiadvokat Anne Cathrine I. Aga.

Foto: Ellen Sporstøl / NRK

De reddet seg ut ved å klatre ut av vinduet med hjelp fra naboer. Det ble raskt klart at brannen var påsatt. Politiet har jobbet lenge og grundig med saken, men foreløpig er ingen pågrepet.

I begynnelsen av desember gikk politiet ut med en dusør på 100 000 kroner betalt av Gjensidige forsikring. Håpet var at de skulle få inn tips som kunne føre til en oppklaring av brannen.

Tips sjekket ut

Det kom inn flere tips, deriblant et som ble sett på som spesielt interessant.

– Vi har sjekket ut tipsene, men de har ikke ført til at noen er pågrepet i saken. Men det betyr at noen der ute vet noe, sier Ingulstad Aga.

Sorenskriveren og hans kone bor fortsatt på hemmelig adresse. Politiet ser svært alvorlig på at noen tenner på huset til en sorenskriver.

– Det er et anslag mot sorenskriveren, og vi etterforsker med tanke på at sorenskriveren er sorenskriveren, altså at det er mot selve embetet og hans utførelse. Vi ser på det som et angrep på selve rettsvesenet, og det ser vi meget, meget alvorlig på.

(Saken fortsetter under bildet.)

Brann hos sorenskriveren i Hamar

TOTALSKADET: Huset ble totalskadet i brannen. Politiets undersøkelser etter brannen viste at den var påsatt. Foreløpig er ingen pågrepet for å ha tent på.

Foto: Politiet

Ønsker flere tips

Brannen startet i et bolighus i Borchgrevinks gate i Hamar natt til 22. juli i fjor.

Politiet er fortsatt svært interessert i tips i saken. De håper at noen som har sett noe i forbindelse med brannen, eller hørt noe tar kontakt. Ingen tips er for små, ingen tips er for store.

– Vi har kommet til det stadiet at vi trenger hjelp fra publikum. Vi vet veldig mye, og har snakket med mange folk, men vi mangler den brikken som skal løse saken for oss. Til det trenger vi nå hjelp, sier Ingulstad Aga.

Tips kan rettes til politiet på e-post: sorenskriverbrannen@politiet.no.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Leide PR-hjelp til E6-kamp

  Regionrådene leide inn PR-byrå for å få fortgang i videre utbygging av E6 gjennom Gudbrandsdalen. Ifølge GD kom regningen på 380 000 kroner. Målet var å få E6 på dagsorden før behandlingen av Nasjonal Transportplan.

  Planter igjen ny E6 Sjoa
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • I retten for overgrep mot småjenter

  Idag starter rettssaken i Gjøvik tingrett mot en 39 åring som er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot 6 småjenter, blant dem hans egen niese. Aktor Thorbjørn Klundseter, har tatt forbehold om påstand om forvaring med en tidsramme på 12 år.

 • Hedmark slo Oppland i TV-aksjon

  Hedmark slo Oppland i TV-aksjon til Unicef. Vel 8.9 millioner kroner er kommet inn i Hedmark, mens i Oppland er summen til nå vel 8,1 million kroner. Beste kommune i Hedmark er Engerdal, mens innbyggere i Lesja ga mest i Oppland.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK