NRK Meny
Normal

Ingen E.coli i Lillehammer

– Vi er veldig lettet og glade, sier daglig leder Kristin Aal (t.v. på bildet) etter at Hagehaugen barnehage i Lillehammer er fullstendig friskmeldt fra E.coli.

Hagehaugen banehage

Styrer Kristin Aal og pedagogisk leder Hanne Mette Koen i Hagehaugen barnehage på Lillehammer.

Foto: Silje Josten Lien / NRK

Barnehagen ble stengt 12. mai etter at ett av barna fikk påvist E.coli , og flere andre barn og voksne hadde symptomer som kunne ligne.

De første prøvene var negative, men først i går ble det klart at de siste avgjørende prøvene også var negative, og dermed er det klart at barnehagen åpnes i morgen.

– Vanskelig å være forberedt

– Dette har vært en vanskelig tid, slitsomt og annerledes. Det er vanskelig å forberede seg på en slik hendelse, og vi har prøvd å håndtere det så godt vi kan, sier Aal.

– Alle ansatte har vist stor arbeidsinnsats og pågangsmot.

– Helsevesenet samarbeider

Kommuneoverlege Øystein Hveding har tidligere kommet med sterk ros til alle involverte, og har fremhevet at dette er godt eksempel på at ulike deler av helsevesenet samarbeider godt.

– Særlig vil jeg fremheve innsatsen til det mikrobiologiske laboratoriet ved sykehuset i Lillehammer, sier Hveding.

Rammet av andre plager

Det er 6-7 andre som er eller har vært dårlige. Hveding sier at disse er rammet av andre mikroorganismer, men at det altså ikke er E.coli.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lillehammer-Stavanger 5-4

  I 22. serierunde har Lillehammer Ishockeyklubb har slått Stavanger Oilers 5-4 på hjemmebane.

  Lillehammer Ishockeyklubb, Stavanger Oilers
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • Thoresen tilbake til Russland

  Ishockeyspiller Patrick Thoresen drar tilbake til Russland for å spille resten av sesongen for sin gamle klubb SKA St. Petersburg. Han har vært tilbake i Storhamar bare et halvt år, men ifølge kontrakten kan han forlate klubben fra 1. desember.

  Patrick Thoresen
  Foto: Morten Stenberg / NRK
 • Vestre Toten savner maskinskatten

  Industrikommunene beklager at budsjettforliket nå fører til at maskinskatten forsvinner. For Vestre Toten kommune innebærer det et årlig inntektstap på nær fem millioner kroner. Men - for Nammo-konsernet betyr det lavere utgifter og nyinvesteringer.

  Flagg og logo for Nammo på Raufoss
  Foto: Arne Sørnes / NRK