Prøveresultatene som kom i dag var negative. Det betyr at spekeskinke, pæreskinke og fenalår, som produseres ved anlegget, blir lagt ut for salg igjen.
Glade men utålmodige
Mattilsynet har tatt prøver av en rekke spekematprodukter ved anlegget, uten å finne spor av den farlige E.coli-bakterien. Heller ikke miljøprøver fra anlegget viste funn av E.coli.
Informasjonssjef i Gilde region Øst, Sissel Norevik, sier de ansatte er glade for resultatene.
- De er glade men utålmodige. Alle lurer på når de kan begynne å jobbe igjen, sier Norevik.
Vil ikke åpne anlegget tross negative svar
For selv om det ikke er påvist E.coli vil Mattilsynet ikke åpne for normal produksjonved anlegget.
- Det er fortsatt mange prøver vi ikke har fått svar på, og dokumentasjon som må analyseres, sier Ingrid Reitan, distriktssjef i Mattilsynet.
Forventer bra salg av spekeskinke i påsken
Terina har fått dispensasjon til å drive produksjon av spekeskinke i den tida anlegget har vært stengt. Denne produksjonen fortsetter, mot at det stilles strenge krav til produksjonen.
- Vi selger mye spekeskinke i påsken, så det betyr mye for oss at prøveresultatene kom nå, rett før påskehøytiden, sier Norevik.
Håper på produksjonsstart etter påske
Det er uvisst når anlegget kan åpnes igjen, men de siste prøveresultatene forventes å være klare rett etter påske. Terina venter nå på beskjed fra Mattilsynet om når de kan starte opp med normal produksjon igjen.
- Vi håper det kan skje rett etter påske, sier Norevik.