NRK Meny
Normal

Ingen camp for pingler

13 år gamle Stine-Marie er ingen pingle. Hun er en av 100 personer fra hele Norge på landets største motocross-camp i Vågå.

VÅGÅ MXCAMP

VÅGÅ MXCAMP: Kjørere i alle aldersklasser og fra alle kroker i Norge har samlet seg i Vågå for å avansere personlige ferdigheter innen motocross.

Foto: Kristiane Aateigen / NRK

– Folk har reist fra Kirkenes i nord til Vennesla i sør for å delta på Vågå MXCamp. Alderen varierer fra 12 til over 50, og syv av deltagerne er jenter, sier Kristen Vangsbakken fra Skjåk, som er leder for campen.

Tøffest i klassen

Stine-Marie Nørgård er kanskje en av de yngste deltagerne, men er like tøff som gutta.

Foto: Kristiane Aateigen / NRK

Pål Anders Ullevålseter, som blant annet kan skryte av å ha kommet på andreplass i Rally Dakar, er en av fire trenere på den første delen av årets camp.

Lang reise og dyr hobby

Familien Nørgård fra Nordreisa har lagt sommerferien sin til Oppland for at 13 år gamle Stine-Marie skal få utøve lidenskapen. En sterk interesse for motocross ligger i familien, så moren Line Karlsen Nørgård synes det er helt greit.

Vangsbakken

Vangsbakken har selv vunnet ni norgesmesterskap, og til daglig er han hovedtrener for cross linjen på NTG Bærum.

Foto: Kristiane Aateigen / NRK

Man burde ikke begynne å regne på hvor mye det koster å drive med denne sporten. Når det blir tomt for penger så vet vi hvorfor, ler moren til Stine-Marie.

Vangsbakken sier at motocross heldigvis er et av de rimeligere alternativene som flere har råd til å drive med innenfor motorsporter i Norge.

Ikke bare for de yngre

For Roar Hansen på 43 år fra Sandvika er det første gang han er med som utøver. Men Hansen er en erfaren tilskuer etter å ha fulgt sønnen, som er en ivrig crosskjører, i flere år.

– Kjørestilen min er noe mer forsiktig enn de yngre sin. Men det er moro å få det til, og man lærer mange nye tips her, smiler Hansen.

På fredag åpner Minicross Campen for yngre deltagere fra seks år og oppover.

Se actionfylt video fra Vågå her:

motocrosscamp i vågå