NRK Meny
Normal

Ingen befaring på Vålstua likevel

Politiet mener terrorsiktede var i stand til å lage den 950 kilo tunge bomben alene, og har derfor besluttet at det ikke er nødvendig å ta ham med på befaring på Vålstua gård i Åmot.

Vålstuen gård
Foto: Jo E. Brenden / Scanpix

Politiet har kommet fram til at terrorsiktede Anders Behring Breivik var i stand til å lage den rundt 950 kilos bomben han sprengte i regjeringskvartalet helt alene.

Det kom fram under en pressekonferanse torsdag om status i politiets etterforskning.

Ingen befaring

Politiadvokat Christian Hatlo sier politiet så langt har gjennomført nærmere 100 timer med avhør av Breivik, senest onsdag denne uka. Politiet har under avhørene brukt mye tid på å vurdere om siktede har hatt kompetanse nok til å lage bomben på egen hånd. Bombeeksperter og eksperter i kjemi har delta under avhørene.

-Så langt har vi konkludert med at han hadde den kompetansen, sier Hatlo. Politiet har av den grunn besluttet at det ikke er nødvendig å foreta en befaring med den siktede på Vålstua gård på Åsta hvor han laget bomben.

Politiet har også besluttet å oppheve isolasjonen av den siktede. De mener sikkerheten vil være godt nok ivaretatt ved at han fremdeles sitter på brev-, besøks- og medieforbud. (©NTB)

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Brann i søppelkasse ved rådhus

  Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.

 • Storseier for Lillehammer

  Lillehammer vant hele 5–1 over Stavanger oilers i en kamp i eliteserien i ishockey i kveld. Kampen ble dramatisk for Lillehammers Emil Nyhus som ble sendt til sykehuset etter en takling. Ifølge TV2 skal han ha fått en kraftig hjernerystelse.

 • En til sykehus etter kollisjon

  En person er kjørt til sykehus etter en kollisjon på Nordsinni, skriver Oppland Arbeiderblad. To biler har kollidert og tre personer er involvert i ulykka.

  Brannvesenet er på stedet og dirigerer trafikken forbi.