NRK Meny
Normal

Indiana's Loss på Innlandsscenen

Mahtab Afrikan og Beathe Leren, begge 19 år gamle, har forbilder som Elvis og Marilyn Monroe. Sammen har de lagd gruppa Indiana's Loss.

Indiana's Loss på Innlandsscenen

Indiana's Loss på Innlandsscenen på NRK i Lillehammer.

Mahtab fra Raufoss har spilt piano siden hun var sju år, men kan også traktere gitar i tillegg til sang. Sammen med Beathe Leren fra Tretten i Øyer lagde de duoen «Indiana's Loss» med egenkomponerte låter.

Jazz, blues, pop og soul/blue eyed soul

I tre år har de to jentene lagd musikk sammen. Begge skriver tekster, mens Mahtab lager musikken.

– Vi er inspirert av egne erfaringer og de største heltene fra 1950-tallet, som Elvis, James Dean, Marilyn Monroe og John F. Kennedy, sier Leren.

De liker å kombinere sjangre og lager gjerne en blanding av eldre musikk og moderne popmusikk.

– Noen liker å kalle oss Norges svar på First Aid Kit!

Album og premiere

Afrikan og Leren har jobba i tre år med å lage låter til sitt debutalbum. Nå er albumet «Indiana's Loss» klart, og tre av låtene ligger ute på NRK P3 Urørt, Spotify og Itunes.

– Låta «Aaron» har premiere i dag, både på Spotify, iTunes og Innlandsscenen, sier Mahtab.

På Innlandsscenen hadde de med seg Kristin Brynjulfsrud Haug (piano), Simen Strand (trommer) og Odin Leite Haukø (bass). De framførte låtene «Nothin' to hide», «Lookin' for a fight» og «Aaron», den siste inspirert av Elvis Aaron Presley.

Vil du opptre på Innlandsscenen?

Er du musiker fra Hedmark eller Oppland og har et band eller driver på alene, så kan du spille på Innlandsscenen. Vi har små konserter direkte på P1/nett-tv hver onsdag kl. 1510.

Send en epost til: stein.schinstad@nrk.no