NRK Meny
Normal

- Brøt arbeidsmiljøloven

BRANDVAL: (NRK) Trelastbedriften Bergene Holm AS brøt ifølge politiet arbeidsmiljøloven da en mann omkom i en arbeidsulykke på bedriften i fjor.

Bergene Holm

OMKOM: Sjåføren av hjullasteren kan ikke klandres for ulykken, mener politiet.

Foto: Vera Wold / NRK

Ulykken skjedde på bedriftens sagbruk på Brandval i Kongsvinger i mai i fjor. En mann i 50-årene ble påkjørt av en hjullaster inne på bedriftens område. Han omkom som en følge av skadene.

Politiet mener bedriften brøt arbeidsmiljøloven ved ikke å sikre området godt nok.

– Det har ikke vært adskilte soner for kjørende og gående. Tunge lastebiler og hjullastere har ferdes i områder der også gående har kunne ferdes fritt, sier politiadvokat Wigdis Hjalmarsen.

Ifølge politiet burde det også vært montert kamera på hjullasteren, noe som kunne gitt sjåføren bedre oversikt fra førerhuset.

Sjåføren frikjennes

Det var en kollega av mannen som kjørte hjullasteren. Politiet har henlagt saken mot sjåføren og mener han ikke kan lastes for det som skjedde.

– Han har ikke begått noe straffbart. Han har kjørt en hjullaster med betydelige blindsoner, og har ikke hatt mulighet til å oppdage den fornærmede, sier Hjalmarsen.

Administrerende direktør i Bergene Holm AS, Erland Løkken, sier de ikke har mottatt forelegget ennå.

– Vi er gjort kjent med at det er utarbeida et forslag til forelegg, og vi har fått mulighet til å kommentere dette. Vår advokat ser på saken, sier Løkken.

Utover det vil han ikke kommentere saken.

Politiadvokat Wigdis Hjalmarsen vil ikke si noe om størrelsen på forelegget.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND