NRK Meny
Normal

Ikke stjernebudsjett!

Proffene har kjempebudsjetter og et enormt støtteapparat. Rally-fører Trond Svenkerud fra Hedmarken er derimot avhengig av dugnad og gode venner!

Trond Svenkerud og hans Fiesta
Foto: Thorgeir Røer/www.svenkerud.net

Petter Solberg og de andre rally-stjernene har team på størrelse med åtte fotballag i ryggen.

Inne i Vikingskipet kan Petter Solberg kan sitte og ta et fotbad og se på Østnytt mens et team på 80 mann skifter dekk, skrur motor og lager mat for han. 

Dugnad

Trond Svenkerud
Foto: www.itweb.no/www.svenkerud.net

For 22-åringen Trond Svenkerud fra Vang på Hedmarken er opplegget litt annerledes.

- Det er jo jeg og kartleseren da! Også har jeg med meg fire mekanikere i helga, sier den unge rally-kjøreren.

Alt er på dugnad, for det begrensede budsjetter team Svenkerud  opererer under.

- Uten mekanikerene mine som ofrer så mye og jobber gratis for meg, så hadde ikke jeg fått kjørt en meter, sier Trond Svenkerud.

Sammen med stjernene

Hedmarkingen har vokst opp med rally og har usedvanlig tung høyrefot til bare å være 22 år. Svenkerud stiller i en litt annen klasse enn de beste VM-kjørerne med sin lille Fiesta med forhjulstrekk.

Likevel er det stort å være med i samme mesterskap som dem.

-  Det har ikke helt gått opp for meg enda hvor stort det egentlig er, sier råkjøreren.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Kjørte inn i bom ved tunnel

  Flere biler kjørte inn i en bom som gikk ned ved Teigkamptunnelen i Nord- Fron i kveld. Bommen gikk ned etter at en trailer fikk problemer inne i tunnelen. I følge politiet har traileren kommet opp i taket. Vegen er fortsatt stengt og trafikken omdirigeres.

 • Hyttebrann i Trysil

  Politi og brannvesen har rykket ut til en ulmebrann i ei hytte i Ljørdalen i Trysil. En nabo skal ha hørt brannvarsleren og sett sot og røyk på innsiden. I følge politiet er det ikke folk tilstede i hytta.