NRK Meny
Normal

Ikke romsligere sjukehusøkonomi

Sjukehusansatte er utslitt etter år med pengekutt, men heller ikke neste år kan de regne med å få flere stillinger. 

Torbjørn Almlid
Foto: Torvild Sveen / NRK

 

Statsbudsjettet gir ikke mer penger å drive sjukehus for i 2007. Det blir mer penger til psykiatrien, men ikke for resten av kroppen. Det kan føre til at enda flere mister jobben, og at enda flere senger fjernes.

- Hvert år får vi flere pasienter. Trykket øker og en del kostnader stiger mer en det vi får kompensert, sier administrerende direktør i Sykehuset Innlandet, Torbjørn Almlid.

Han sier at mange av de ansatte nå føler effektivitseringskravene hardt på kroppen.

Bør få belønning fra staten

Helse Øst, som Sykehuset Innlandet tilhører, er av de få helseforetakene som klarer å gå i balanse på grunn av stram budsjettdisiplin.

- Jeg håper systemet er slik at staten premierer de som har vært lojale mot styringskravene og balansekravene. Ellers blir det meningsløst, sier Almlid.

Han er også spent på reaksjonene fra andre sjukehus etter at regjeringen kom med sitt budsjettforslag fredag.

- Jeg vet det er mange sjukehus som sliter og som kommer til å reagere på at det ikke ble bevilget mer til sjukehusene, sier direktøren i Sykehuset Innalndet.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sju siktet i Innlandet

    En mann fra Nord-Østerdalen, en fra sør i Hedmark, en fra Hamar, en fra Ringsaker, en fra Stange og to fra Vestoppland er siktet for nettovergrep etter Dark Room-etterforskningen i Innlandet, skriver Østlendingen. Alle er menn mellom 20 og 60 år.

  • Mange viltpåkjørsler i Innlandet

    Det har vært svært mange viltpåkjørsler i helga, og politiet råder bilistene til å kjøre forsiktig. Politiet i Innlandet har fått melding om 34 viltpåkjørsler; 17 rådyr, 15 elg, 1 hjort og 1 hare.

  • Løke: – Skal komme sterkere tilbake

    – Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Storhamars Heidi Løke etter håndballjentenes tap i VM-finalen mot Frankrike.