NRK Meny
Normal

Ikke romsligere sjukehusøkonomi

Sjukehusansatte er utslitt etter år med pengekutt, men heller ikke neste år kan de regne med å få flere stillinger. 

Torbjørn Almlid
Foto: Torvild Sveen / NRK

 

Statsbudsjettet gir ikke mer penger å drive sjukehus for i 2007. Det blir mer penger til psykiatrien, men ikke for resten av kroppen. Det kan føre til at enda flere mister jobben, og at enda flere senger fjernes.

- Hvert år får vi flere pasienter. Trykket øker og en del kostnader stiger mer en det vi får kompensert, sier administrerende direktør i Sykehuset Innlandet, Torbjørn Almlid.

Han sier at mange av de ansatte nå føler effektivitseringskravene hardt på kroppen.

Bør få belønning fra staten

Helse Øst, som Sykehuset Innlandet tilhører, er av de få helseforetakene som klarer å gå i balanse på grunn av stram budsjettdisiplin.

- Jeg håper systemet er slik at staten premierer de som har vært lojale mot styringskravene og balansekravene. Ellers blir det meningsløst, sier Almlid.

Han er også spent på reaksjonene fra andre sjukehus etter at regjeringen kom med sitt budsjettforslag fredag.

- Jeg vet det er mange sjukehus som sliter og som kommer til å reagere på at det ikke ble bevilget mer til sjukehusene, sier direktøren i Sykehuset Innalndet.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Skyldig i forsettlig drap


    I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

    Tostrup Bråten, åsted
    Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
  • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

    Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.