NRK Meny
Normal

Ikke plass til jeger i fengsel

En av de fire jegerne som ble varetektsfengsla mistenkt for ulovlig ulvejakt ble løslatt fredag kveld. Grunnen var mangel på fengselsplass.

Tinghuset i Elverum

Sør-Østerdal tingrett sa ja tilvaretektsfengsling, men det var ikke plass til alle i fengsel.

Foto: Knut Sveen / NRK

– Det er uheldig. Vi fikk jo medhold i fengsling på grunn av fare for bevisforspillelse, sier statsadvokat i Økokrim Aud Slettemoen.

Ikke mulig å finne plass

35-åringen fra Elverum er en av de fire som Sør-Østerdal tingrett fant grunnlag for å varetektsfengsle i forbindelse med mistanken om ulovlig jakt på ulv.

Han ble varetektsfengsla fram til 17. april. Problemet for politiet ble å finne ledig varetektsplass til han.

– Vi har prøvd å finne plass til han men det har ikke vært mulig. Han kan ikke sitte her på glattcelle, sier statsadvokat Aud Slettemoen.

8 løslatt etter avhør

8 av de 12 jegerne fra Elverum, Åmot, Trysil, Engerdal og Stor-Elvdal som tirsdag ble pågrepet er løslatt. De har fortsatt status som sikta i saken.

En av de siktede som nå er løslatt har latt seg intervjue av flere medie der han uttaler at han opplever siktelsen som et stort overgrep.

39-åringen er av Hedmarks mest erfarne jegere og har tidligere ledet lisensjakt på ulv. Til TV2 legger han ikke skjul på at han er mot ulv. Han begrunner det med at den tar hundene hans og ødelegger jakten så han ikke får drevet jakten som han vil. Men han sier han ikke er tilhenger av ulovlig jakt.

Fått inn flere tips

Etter pågripelsene denne uka har politiet bedt om tips fra publikum knytta til mistanken om ulovlig jakt på ulv. Ifølge avisa Hamar Arbeiderblad skal politiet nå ha fått inn flere forskjellige tips. Men politiet vil ikke si noe hva slags tips det er.

Etterforskningen fortsetter gjennom påska. De tre jegerne som fortsatt sitter varetektsfengsla er fengsla fram til 17. og 18. april. Politiet vil da ta stilling til om de kan løslates eller ikke.