NRK Meny
Normal

Ikke penger til Innlandsuniversitet

Styret i Universtetsfondet bestemte i går at de ikke vil betale ut penger til videre arbeid mot et Innlandsuniversitet.

Universitetsfondet som sitter på pengesekken fra fylkeskommunene og kommunene i Hedmark og Oppland er ikke villig til å åpne på sekken før alle partene, det vil si Høgskolene i Gjøvik, Lillehammer og Hedmark og de to fylkeskommunene er enige om veien videre til å realisere drømmen om et innlandsuniversitet.

På møte i arbeidsutvalget på tirsdag var alle enige om veien videre, utenom Høgskolen i Hedmark.

Ikke fornøyd

Fondet er ikke fornøyd med at partene i Prosjekt Innlandsuniversitetet fortsatt er uenige om veien videre.

Styreleder for fondet, Audun Tron, sier partene må komme til enighet og overbevise fondet om at universitetet blir en realitet før det blir delt ut noen penger.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.