NRK Meny

Ikke høgskole-allianse

Kunnskapsdepartementet har sagt nei til en allianse mellom høgskolene i Molde, Volda og Lillehammer. Det skriver Høgskulen i Volda på sine nettsider. Kunnskapsminister Terje Røe Isaksen skriver i sitt svar til skolene at en allianse mellom de tre høgskolene blant annet ikke vil styrke kvaliteten på utdanning og forskning.

Høgskolen i Lillehammer
Foto: Stein Schinstad / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Russen får ikke nyte medbrakt

  Helsedirektoratet presiserer at russen ikke kan nyte medbrakt alkohol på russetreff. Politidirektoratet har sendt ut nye retningslinjer, som skal sikre at reglene for alkoholbruk på offentlig sted blir håndheva likt i alle politidistrikt.

 • Bøverdalen uten mobildekning

  Telenors mobilabonnenter i Bøverdalen i Lom risikerer å bli uten telefon hele denne uka. Det skriver GD. En sender er ute av drift på grunn av nedising, men så lenge det ikke er snøscooterføre i fjellet er det ikke mulig for Telenors å ta seg inn til stasjonen.

 • Årsak til brann er ikke funnet

  Årsaken til den eksplosjonsartede brannen i gjenvinningsanlegget Metallco AS på Eina i Vestre Toten fredag er ikke funnet. To personer døde i brannen. Vi har etterforsket bredt i hele helga, i dag startet vi med tekniske undersøkelser, sier Siv Anita Opsahl, leder for etterforskningsseksjonen ved
  Gjøvik politistasjon.