HamKam hadde ikke sjans i møtet med Molde og må spille neste sesong i 1.divisjon. - Vi rykker ned fordi vi ikke er gode nok, innrømmer trener Arne Erlandsen.

Knut Henry Haraldsen

Knut Henry Haraldsen pådro seg en lyskestrekk mot slutten av første omgang.

Det var en skuffet Arne Erlandsen som møtte pressen etter kampen i kveld.

Sesongens siste kamp endte med 2-0 tap mot Molde og nedrykket var dermed klart for hamarlaget som har slitt på bunn i hele år.

- Vi rykker ned fordi vi ikke har vært gode nok, innrømmer Arne Erlandsen til TV2.

Rykker ned for 8.gang

For HamKam er det åttende gang laget rykker ned fra eliteserien.

Uansett hadde seier i kveld ikke hjulpet Hamar-laget. Aalesunds nedsabling av Lillestrøm gjorde oppgaven umulig.

Rett før scoringen misbrukte HamKams Oluwasegun Abiodun en kjempesjanse. Også i 2. omgang var han nær scoringer.

HamKam-spillerne har ofte klaget på dommeravgjørelser denne sesongen. Slik var det også søndag. I skjebnekampen ble laget trolig snytt for straffespark da Vegard Bjerke ble lagt ned innenfor sekstenmeteren på stillingen 0-1 i første omgang.

HamKam-trener Erlandsen er ikke fornøyd med kampen.

- Vi prøver å avslutte med stil, men vi klarer ikke å skape nok sjanser, sier Erlandsen.

Erlandsen har kontrakt med hamarlaget også neste sesong og er innstilt på å fortsette.

- Vi har bare en målsetning og det er å rykke opp igjen, sier Erlandsen.

Mota-perle

Molde avsluttet med seieren i kveld sesongen med en 9. plass.

Mange spekulerte før kampen i om de ville hjelpe sine naboer i Aalesund, og det gjorde de, selv om motstanden ikke var all verden.

Jose Mota avgjorde på vakreste vis i første omgang da han tok ballen med seg på brystet og fyrte av et skudd fra vel 30 meter. Ballen gikk i pen bue over en dårlig plassert HamKam-keeper Jon Masalin og i mål. Litt senere ble HamKam snytt for ett straffekamp, men da hadde uansett Aalesund begynt scoringsfesten på hjemmebane.

- Mistet troen tidlig

HamKams Jan Michaelsen, som måtte se kampen fra sidelinja i dag på grunn av det røde kortet mot Viking forrige helg, mener dårlig selvtillit har preget HamKam hele sesongen.

- Vi mistet troen på oss selv tidlig. Vi kastet ikke inn håndkle på noe tidspunkt, men vi har heller ikke fått ut potensialet i spillerne. Hvorfor det har blitt slik er en diskusjon klubben må ta internt, sier Michalesen.

Den danske spilleren forlater nå HamKam og reiser tilbake til Danmark, men han utelukker ikke at han kan komme tilbake til HamKam på ett senere tidspunkt.

- Jeg kommer gjerne tilbake som trener, men nå har de Arne og han skal nok få laget opp igjen neste år, sier dansken.

Se fyldig referat fra kampen her: HamKam - Molde

Moldes Daniel Berg Hestad reagerer under eliteseriekampen mellom Hamkam og Molde på Briskeby stadion

Moldes Daniel Berg Hestad under eliteseriekampen mellom Hamkam og Molde.