NRK Meny
Normal

Ikke bitter etter dopingavsløringer

Den tidligere skiløperen Erling Jevne er ikke bitter på finnene etter innrømmelsene om utstrakt dopingbruk på 1990-tallet.

Erling Jevne
Foto: JENS MEYER / AP

Den tidligere finske treneren Kari-Pekka Kyrö innrømmet denne uka at Finland og Russland hadde et felles dopingprogram fra 1990-tallet fram til 2001. Erling Jevne fikk sølv etter finske Mika Myllylä både på femmila under VM på ski i Trondheim i 1997 og på tremila under OL i Nagano året etter.

- Det er øyeblikket som teller

- Han som var foran meg var del av et regime og det er mange i samme båt som meg, sier øyværingen.

Jevne har flere gullmedaljer fra stafett i OL og VM, men nådde aldri helt på toppen av seierspallen i individuelle øvelser i de store mesterskapene.

- Det er øyeblikket der og da som teller. Jeg fikk mine sølvmedaljer og må være fornøyd med dem.

- Er du bitter i dag?

- Nei, jeg er absolutt ikke bitter. Jeg fikk mangs sjanser, mange bra resultater og er fornøyd med karrieren. Dette er jeg ferdig med, avslutter Jevne.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Lastebil av veien

    En lastebil har kjørt av vegen på Riksvei 15 cirka 2 kilometer nord for Lalm. Trafikken kan passere forbi stedet.

  • Kongsvinger tapte

    Kongsvinger ishockey tapte 1-4 hjemme mot Sparta i kveld. Hjemmelaget tok ledelsen, men gjestene fra Sarpsborg ble for sterke utover kampen.

  • Beruset mann bortvist

    En beruset mann ble lørdag ettermiddag bortvist fra Lekeland i Hunndalen. Det melder politiet i Innlandet. Det var de ansatte som reagerte på mannen, og politiet ble varslet.