NRK Meny
Normal

Ikke bitter etter dopingavsløringer

Den tidligere skiløperen Erling Jevne er ikke bitter på finnene etter innrømmelsene om utstrakt dopingbruk på 1990-tallet.

Erling Jevne
Foto: JENS MEYER / AP

Den tidligere finske treneren Kari-Pekka Kyrö innrømmet denne uka at Finland og Russland hadde et felles dopingprogram fra 1990-tallet fram til 2001. Erling Jevne fikk sølv etter finske Mika Myllylä både på femmila under VM på ski i Trondheim i 1997 og på tremila under OL i Nagano året etter.

- Det er øyeblikket som teller

- Han som var foran meg var del av et regime og det er mange i samme båt som meg, sier øyværingen.

Jevne har flere gullmedaljer fra stafett i OL og VM, men nådde aldri helt på toppen av seierspallen i individuelle øvelser i de store mesterskapene.

- Det er øyeblikket der og da som teller. Jeg fikk mine sølvmedaljer og må være fornøyd med dem.

- Er du bitter i dag?

- Nei, jeg er absolutt ikke bitter. Jeg fikk mangs sjanser, mange bra resultater og er fornøyd med karrieren. Dette er jeg ferdig med, avslutter Jevne.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil på taket ved Skreifjellet

    En bil har havnet på taket på fylkesvei 33 ved Skreifjella rett sør for Falkentunnelen. En person var i bilen men vedkommende kom seg ut ved egen hjelp. Politiet melder om få trafikkale problemer.

  • Fengsel for å ha slått kona si

    En mann i 30 årene er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i 10 måneder etter å ha slått kona si. Kvinnen ble slått flere ganger i ansiktet og fikk blant annet sprukket trommehinne. Hun fryktet for livet sitt og rømte til en nabo.

  • Leter etter brannårsaken

    Politiet fortsetter i dag etterforksningen for å finne årsaken til brannen fredag på Metallco Aluminium på Eina i Vestre Toten der to ansatte omkom. Leder i etterforskingsseksjonen hos politiet i Gjøvik, Siv Opsahl sier det blir en vanskelig oppgave, men at politiet vil bruke den tida som trengs. I morgen vil KRIPOS bistå etterforskingen.