NRK Meny
Normal

IKEA vil få store ringvirkninger

Etablering av IKEA i Ringsaker vil få store ringvirkninger for arbeidsmarkedet i regionen, mener fylkesdirektør i NAV Bjørn Lien.

NAV vil endre ordningen
Foto: Arvid Torsgared / NRK

– Dette er en veldig god nyhet, sier Bjørn Lien som ikke visste om IKEA-etableringa før NRK tok kontakt.

Et utvida handelssenter

NAV-sjefen mener etableringa av IKEA vil få store ringvirkninger for hele Hedmarken. Det kan føre til flere arbeidsplasser enn de 200 som skal jobbe hos møbelgiganten.

– Det skal bygges, og det fører til mange arbeidsplasser. Og hvis det kommer folk fra store deler av indre Østlandet for å handle på IKEA vil de også bruke andre deler av tilbudet som er i regionen, sier Lien. Han mener det vil utvide området som handelssenter.

– Det er alltid slik at når du får opp en bedrift med mange ansatte skaper det ringvirkninger rund, sier han.

Kjærkomne arbeidsplasser

Bjørn Lien tror ikke det vil være noe problem å få ansatt 200 personer på IKEA. NAV har mange på tiltak som gjøres i stand til å gå inn i jobber.

– I tillegg vil mange også utenfor regionen være interessert i jobbene, sier han. Spesielt for unge arbeidstakere kan jobbene være aktuelle. Arbeidsledigheten blant unge har til tider vært høy. Dessuten kan jobbene være aktuelle for studenter.

– Det er bred åpningstid, både morgen, dag, ettermiddag og kveld, sier Lien.

– Er dette stabile arbeidsplasser?

– Ut fra omsetningstall andre steder i landet er dette trygge arbeidsplasser, sier Lien.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.