NRK Meny
Normal

IKEA vil få store ringvirkninger

Etablering av IKEA i Ringsaker vil få store ringvirkninger for arbeidsmarkedet i regionen, mener fylkesdirektør i NAV Bjørn Lien.

NAV vil endre ordningen
Foto: Arvid Torsgared / NRK

– Dette er en veldig god nyhet, sier Bjørn Lien som ikke visste om IKEA-etableringa før NRK tok kontakt.

Et utvida handelssenter

NAV-sjefen mener etableringa av IKEA vil få store ringvirkninger for hele Hedmarken. Det kan føre til flere arbeidsplasser enn de 200 som skal jobbe hos møbelgiganten.

– Det skal bygges, og det fører til mange arbeidsplasser. Og hvis det kommer folk fra store deler av indre Østlandet for å handle på IKEA vil de også bruke andre deler av tilbudet som er i regionen, sier Lien. Han mener det vil utvide området som handelssenter.

– Det er alltid slik at når du får opp en bedrift med mange ansatte skaper det ringvirkninger rund, sier han.

Kjærkomne arbeidsplasser

Bjørn Lien tror ikke det vil være noe problem å få ansatt 200 personer på IKEA. NAV har mange på tiltak som gjøres i stand til å gå inn i jobber.

– I tillegg vil mange også utenfor regionen være interessert i jobbene, sier han. Spesielt for unge arbeidstakere kan jobbene være aktuelle. Arbeidsledigheten blant unge har til tider vært høy. Dessuten kan jobbene være aktuelle for studenter.

– Det er bred åpningstid, både morgen, dag, ettermiddag og kveld, sier Lien.

– Er dette stabile arbeidsplasser?

– Ut fra omsetningstall andre steder i landet er dette trygge arbeidsplasser, sier Lien.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK