NRK Meny
Normal

Fortsatt rørende scener på Hamar

De neste fire årene blir Idrettsgallaen en reisende feiring av idrettsheltene våre. To år vil OL-amfien i Hamar være sted for festen, mens Oslo og Lillehammer får hvert sitt arrangør-år.

Årets ildsjel Vidar Bøe sammen med Tahir Hussein.

Mange husker det rørende øyeblikket da Ivar Bøe ble kåret til «Årets ildsjel». Det kan fortsatt bli flere slike øyeblikk i Hamar OL-amfi.

Foto: Øyvind Strand Endal / NRK

– Jeg er godt fornøyd med å være med to av de fire neste årene. Idrettgallaen er et viktig arrangement som som er med på å sette Hamar og resten av regionen på kartet, sier ordfører i Hamar, Morten Aspeli.

Det årlige arrangementet fra Hamar OL-amfi har siden 2001 samlet det norske folk rundt tv-skjermene. Gallaen har blitt arrangert I Lillehammer én gang tidligere og når kontrakten nå skulle reforhandles var det usikkert om Hamar ville fortsette å være den rette byen for hyllesten til idrettsheltene.

– Vi visste jo at vi hadde en utfordring når det gjelder 2014. Da er det skøyte-EM i Hamar og vi får for liten kapasitet. Sånn sett går vi nå inn i denne perioden med en innstilling om å vise oss fra den beste sida under de to gallaene som vil finne sted her i byen, sier Viggo Sundmoen, daglig leder i Hamar Olympiske Anlegg (HOA).

Her arrangeres Idrettsgallaen de neste fire årene:

 • 2013: Hamar
 • 2014: Oslo
 • 2015: Hamar
 • 2016: Lillehammer

SE TV-REPORTASJE OM SAKEN:

Video Idrettsgalla

Dynamisk arrangement i «OL-aksen»

Det er NRK, Norges Idrettsforbund og olympiske komité, samt Norsk Tipping som samarbeider om Idrettsgallaen. Når det nå skal legges nye rammer rundt arrangementet har de vært opptatt av å skape en «dynamisk og fleksibel Idrettsgalla» med større muligheter til variasjon i programmet.

– Vi må vedlikeholde Idrettsgallaen slik at vi fortsatt kan være et samlingspunkt for mer enn en million tv-seere. Da må vi se på muligheter for fornying av konseptet, sier Utviklingssjef i NRK, Ivar Ragne Jenssen.

Han understreker imidlertid at de har hatt et svært godt samarbeid med arrangørene i Hamar og at de vil fortsette med det.

– Hjertet banker for Idrettsgallaen i Hamar og det skal det fortsette med, i god tradisjon, sier han.

Ønsker galla i Oslo

Spesielt de mindre særforbundene har uttrykt ønske om at Idrettsgallaen skal være i Oslo-området. Både med tanke på hotellkapasitet og kostnader. De har nå fått det litt slik de ønsker, siden arrangementet blir lagt til Oslo i 2015.

– Vi har valgt å gjøre det slik for at de som ofte ikke har mulighet til å komme til Hamar, kan delta på en galla i Oslo ett år, sier Ragne Jenssen.

I 2016 er det Ungdoms-OL i Lillehammer og dermed mener arrangørene at det blir en fin ramme rundt prisutdelingen.

Kjetil André Aamodt var på gråten da han offentIiggjorde at han legger opp som alpinist.

Kjetil André Aamodt gråt da han offentliggjorde at han legger opp som alpinist.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.

 • Veiby nummer 3 i Rally Sweden

  Kongsvinger-kjøreren Ole Christian Veiby kom på tredjeplass i den neste raskeste klassen (WRC2) i Rally Sweden som blant annet ble kjørt i Grue og Åsnes. Japaneren Takamoto Katsuta vant. Franske Thierry Neuville vant den raskeste klassen, med Andreas Mikkelsen på 3. plass.

  Ole Christian Veiby nr 3 i Rally Sweden
  Foto: Even Management