NRK Meny
Normal

Therese: - Dette betyr utrolig mye

Therese Johaug og flere andre lokale idrettsutøvere ble hedret av sine sambygdinger torsdag kveld. 400 tilskuere hadde tatt turen da Os kommune inviterte til Idrettsgalla i Oshallen.

Johaug galla

'Ingen over, ingen ved siden' var beskrivelsen Therese Johaug fikk da hun gikk på scenen under Idrettsgallaen i Os torsdag.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Oshallen var fullsatt da Os kommune hyllet sine idrettshelter torsdag kveld.

Hele sju lokale idrettshelter mottok hyllest på gallaen, blant andre norgesmester i hundekjøring Roar Kvilvang, og selvsagt Dalsbygdas store skiprinsesse, Therese Johaug, som vant verdenscupen i langrenn.

– Det er både korpsmusikk og kake her, og det er i det hele tatt veldig stort, smiler Therese Johaug i pausen av gallaen.

Hele 400 hadde møtt opp i Oshallen.

– Det betyr utrolig mye for meg å komme hjem, og komme til dette arrangementet som kommunen og resten av lokalmiljøet har laget i stand. Det er jo ikke bare for meg, men for mange andre idrettsutøvere fra kommunen som har prestert, både i sommerhalvåret og vinterhalvåret. Det betyr mye at bygda støtter oss, sier Johaug.

Johaug galla

Therese Johaug med premiene fra sesongen.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Fra orientering til hundekjøring

I tillegg til Therese Johaug, ble en rekke andre idrettsutøvere hedret.

Skiskytter Kristoffer Langøien Skjelvik, orienteringsløper Jon Aukrust Osmoen, langrennsløper Magni Smedås, langløyper Ida Meli Narbuvoll, skiskytter Per Arne Bakken og hundekjører Roar Kvilvang fikk alle oppmerksomhet under gallaen.

Flere artister underholdt med musikalske innslag, blant annet Marianne Pentha.

– Jeg er veldig glad i hjembygda mi, og det er flott å kunne feire min beste sesong noensinne med folkene her i Os, sier Johaug.

Marianne Penta

Marianne Pentha var en av dem som opptrådte på Idrettsgallaen i Os i kveld.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK
Idrettsgalla Os

400 personer hadde tatt turen til Oshallen på Idrettsgalla torsdag kveld.

Foto: Geir Olav Slåen / NRKSISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Skal levere våpenskap

    Raufoss Engineering har økt sin omsetning fra 10 til 16 millioner kroner i løpet av ett år, og skal levere våpenskap til Forsvaret, melder Oppland Arbeiderblad. Det kan også blir leveranser til det danske og det franske forsvaret.

    Raufoss Engineering, våpenskap
    Foto: Dag Kessel / NRK
  • Mann kjørte uten gyldig førerkort

    Politiet stanset i formiddag en sjåfør i Brumunddal. Mannen var i 60-åra og blir anmeldt av UP, fordi han kjørte uten gyldig førerkort.