NRK Meny
Normal

Idrettsarena blir servicearena

Klokka 1300 fredag ettermiddag trillet den første rallybilen inn på service på idrettsarenaen i Kirkenær. Kampen mot klokka kan begynne.

Mekanikerteamet til Sabstien Loeb på service i Kirkenær
Foto: Anne Næsheim / NRK

Det kryr av mekanikerteam og rallybiler ute på den snøkledde idrettsarenaen.

Mekanikerne har 15 minutter på seg til å bli ferdige. I løpet av den tida skal de skifte dekk og utføre helt nødvendige reparasjoner på løpsbilene.

 

Petter Solberg på service i Kirkenær
Foto: Anne Næsheim / NRK

 

Rallybiler i kø

Før bilene slippes inn på service må de gjennom en vekt-kontroll, for å sikre at vekten på bilene er den samme som ved siste kontroll. Den var på onsdag.

- Det er strenge regler på en slik service. Teamene har med seg verktøy slik at de kan skifte hjul, utover det må de benytte seg av deler og verktøy som allerede finnes i løpsbilen,  forklarer etappesjef for servicen Børge Ovesen.

Det danner seg en kø av rallybiler foran vekt-kontrollen inn til serviceområdet. Noen av førerne tar seg tid til å gå ut av bilen for å snakke med pressen og vise seg for publikum.

Jubelen fra publikum, som har tatt plass på tribunen, stiger da Petter Solberg kommer kjørende. Han går ut av bilen og vinker til publikum før kjører videre til vekt-kontroll og service.

På første rad

Tribunen er full av mennesker som vil få med seg det som skjer ute på idrettsbanen. På første rad sitter Kjersti Foseid og sønnene. 

De har vært her siden klokka 1100 i dag.

- Vi visste det kom til å bli mye folk her, og derfor ville vi sikre oss gode plasser, forteller Kjersti.

 

Kjersti Foseid, Ken Erik Vold ( til høyre), Tommy Foseid ( bak t.h.) og Steffen Foseid (bak t.v)
Foto: Anne Næsheim / NRK

 

Luftige svev

Klokka 16:33 går etappen SS8 i Kirkenær. Hele etappen er bygd ved Glommas bredd, og gir publikum god oversikt over det meste av etappen.

Langs etappen er det også lagt inn et kjempehopp, der publikum får se rallybilene sveve. Det er forventet mange tilskuere til denne delen av etappen i ettermiddag.

Etter etappen blir det stort fyrverkeri i Kirkenær sentrum.