Idoldeltaker: – Jeg måtte ha psykolog-hjelp

SØR-FRON (NRK): Tida etter «Idol»i fjor har vært tøff for Chinook Lamers (17) fra Gudbrandsdalen. Nå er hun tilbake med ny singel om den psykiske knekken.

Chinook Lamers

Chinook Lamers fra Fåvang ble nummer tre i Idol i fjor. Etterpå fikk hun problemer. Nå er hun ute med ny singel som handler om å ikke gi opp drømmen selv om du opplever nedturer i livet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Hun ble nummer tre i Idol i fjor og framtida så lys ut, men tida etterpå ble som et mareritt for Chinook Lamers. – Livet mitt gikk bare nedover etter «Idol», sier hun til NRK.

Idol 2014

Chinook Lamers fra Fåvang kom helt til finalerundene i Idol i 2014 og endte på 3. plass.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Frosset ut
Chinook synes det var vanskelig å komme tilbake til hverdagen og skolen etter suksessen i TV-programmet.

Noe av det vondeste hun opplevde var at klassekamerater vendte henne ryggen.

– Jeg følte at de andre elevene så på meg som annerledes og jeg slet med vonde tanker, sier hun.

Det ble så tøft at 17-åringen måtte ha psykologhjelp.

Chinook Lamers

Slik markedsføres artisten Chinook nå et år etter Idol. – For meg handler den nye sangen Dancing in Flames om å følge drømmen, sier 17-åringen fra Sør-Fron.

– Jeg tok tak i problemet før det ble for sent. Jeg kontaktet psykolog og har fått snakket med folk om det jeg slet med. Det hjalp meg, sier hun.

Hun fortalte også om problemene i et åpenhjertig innlegg på Facebook i august.

– Den nådde ut til veldig mange og jeg fikk mange positive reaksjoner, som jeg er veldig takknemlig for, sier 17-åringen.

Ny singel
Midt i den tøffe perioden dro hun til Oslo for å jobbe med musikken sin.

– Der ble jeg sikker på at det er musikk jeg vil jobbe med fordi det betyr mest for meg.

Fredag var hun gjest i P1-morgen der hun presenterte sin egen låt «Dancing in Flames», som handler om at selv om du går på en smell, må du aldri gi opp.

– Alle kan oppleve nedstemthet i livet, men du må ikke la det ødelegge for drømmene dine, sier Chinook Lamers.

Chinook Lamers

Chinook Lamers (17) føler hun har kommet styrket ut etter reaksjonen hun fikk og satser nå som artist samtidig som hun går 2. året på videregående. – Musikken er viktig for at jeg skal ha det bra, sier hun.

Foto: Sony Music Entertainment

Satser på musikken
Chinook kom med familien fra Nederland til Sør-Fron som sjuåring i 2006. Nå går hun andreåret på musikklinja på Vinstra videregåande skule.Samtidig prøver hun å kombinere skole med å satse på egen musikkarriere.

– Jeg vet ikke helt hvordan det kommer til å gå. Egentlig bør jeg prioritere skolen, men samtidig vil jeg prioritere musikken nå fordi jeg må fokusere på å ha det bra igjen, og det har jeg gjennom musikk.

Blir det et album etter hvert?

– Ja, det er flere låter på gang, så det er stor sjanse for det!

Nervøs for rampelyset

Hun er usikker på hvordan det blir å komme i rampelyset igjen og legger ikke skjul på at alt hun har gått gjennom har gjort henne mer usikker.

– Jeg kjenner jeg er veldig nervøs før hvert intervju, så det er noe jeg må venne meg til, for jeg husker jeg var nervøs på «Idol» også.

Hvordan syns du dette intervjuet gikk?

– Eh, jeg syns det gikk ganske bra og jeg fikk sagt det jeg ville, sa hun til programlederen i P1-morgen.