– Ingen ord kan beskrive dette

Politiet jobber med å identifisere de tre personene, som ble funnet omkommet etter brannen i Nord-Odal i helga. – Dette vil ta tid, sier kommunikasjonsrådgiver i Hedmark politidistrikt, Kari Anne Dobloug.

tre personer omkom i en brann i Nord-Odal.

tre personer omkom i en boligbrann i Nord-Odal.

En mor og hennes to barn er savnet etter brannen. Rektor ved Sand sentralskole sier det ikke finnes ord som kan beskrive det tragiske utfallet av brannen.

– Det er så ubegripelig vondt at en av våre elever skal måtte oppleve noe slikt, sier rektor ved Sand sentralskole, Else Vik.

Les også:

Må sikre bygget

Politiet i Hedmark jobbet med identitetsarbeidet av de tre omkomne, men dette vil ta tid.

– Når identitet er brakt på det rene vil informasjon først bli gitt til familie og pårørende, sier Kari Anne Dobloug i Hedmark politidistrikt.

Tirsdag skal man sikre bygget slik at arbeidsforholdene for politiets kriminalteknikere er trygge.

– Kriminalteknikerne vil deretter starte arbeidet som kan lede fram til hvordan brannen startet.

Rektor Else Vik

Rektor Else Vik ved Sand sentralskole forteller at skolen følger sin sorgplan i arbeidet etter den dramatiske brannen i Nord-Odal.

Foto: Anne Kari Løberg

Tre savnet etter brannen

Det var natt til søndag at et bolighus på Størjen i Nord-Odal begynte å brenne. Mor og to barn var hjemme i huset da det begynte å brenne, og disse tre er savnet etter brannen. Huset var bebodd at mor, far og tre barn. Det ene barnet var ikke hjemme da brannen startet, og faren var på vei tilbake fra jobb i Oslo.

Barnet som ikke var hjemme under brannen er elev ved Sand Sentralskole. Småsøsknene var ikke i skolealder. I dag morges ble elevene informert av sine lærere om helgens dramatiske hendelse.

Flagget på halv stang ved Sand sentralskole

Flagget vaier på halv stang ved Sand sentralskole.

Foto: Anne Kari Løberg

– Vi har elever fra første til syvende klasse, så vi må tenke gjennom hva vi sier så vi ikke er med og gir unødvendig frykt, sier Else Vik.

Alle lærere fikk tilbud om hjelp til å snakke med sine elever, men alle ville snakke med sine elever selv.

– Det som står i vår sorgplan er at vi skal orientere klassene. Etter hvert skal den berørte klassen lage tegninger og skrive hilsninger som de skal levere. Det blir tent lys i dag, forteller rektoren.

Tente lys ved branntomta

Lys og blomster ved branntomta i Nord-Odal, der tre personer er omkommet etter en husbrann.

Foto: Vibecke Wold Haagensen

Vil ta kontakt med familien

Skolen skal ta kontakt med far og nærmeste familie, slik at faren kan få være med og bestemme hvordan skolen skal ta i mot eleven når han kommer tilbake.

– Noen ønsker mye fokus, andre ønsker at det skal prates lite om slike hendelser. Hvordan skolen skal forholde seg til dette blir avgjort med kontakt med far.

Else Vik forteller at det er tungt å være rektor ved Sand sentralskole i dag.

– Det er krevende. Det er så vondt, og mine tanker går først og fremst til familien, sier hun.

Arbeidet fortsetter på brannstedet

Politiet i Hedmark sier at de fortsetter arbeidet med kriminaltekniske undersøkelser på brannstedet.

Arbeidet med å identifisere de tre personene som er funnet i brannruinene starter i dag ved Rettsmedisinsk Institutt i Oslo.

– Vi får bistand av Kripos i det arbeidet, men noe svar på om det er de tre savnede personene som er funnet kan vi ikke vente å få i dag, sier politistasjonssjef Bjørn Berntsen i Kongsvinger.

Bjørn Berntsen i politiet har uttalt at han antar at det er moren og de to barna som er funnet i brannruinene, men kan ikke fastslå dette før identifiseringsarbeidet er gjort.