NRK Meny
Normal

I rute før Femundløpet

Det var en stund fare for at været skulle stikke kjepper i hjulene for Femundløpet 2013, men et drøyt døgn før start ser brikkene ut til å falle på plass.

Stille før det braker løs på Femundløpet

Stille på Røros før det braker løs på Femundløpet.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

– Vi har igjen endel småting før vi er klare, men alt går etter planen, sier daglig leder i Femundløpet, Vannessa Quinche.

Den lange kuldeperioden i januar kombinert med lite snøfall truet en stund arrangørene og enkelte steder har derfor traseen blitt lagt litt om til der snøforholdene er best. Etter iherdig jobbing av løypemannskapene ser traseene bra ut og ett drøyt døgn før den første starten skal gå, er arrangørene altså i rute.

Starter i Kjerkgata

En av oppgavene som krever noe organisering er startområdet i Kjerkgata. Etter at start og målgang nå i noen år har blitt flyttet litt rundt i Røros, er den nå tilbake på kjent grunn.

– Det har vært et ønske om et fra mange i flere år, så nå forsøker vi. Det blir et veldig koselig startområde i de flotte omgivelsene, sier Quinche.

Juniorløperne er de første til å tarte torsdag ettermiddag. Seniorene som skal kjøre den lengste distansen starter fredag ettermiddag og de som skal kjøre mellomdistansen på 400 kilometer starter lørdag formiddag.

169 startende deltagere

Vanessa Quinche

Alt går etter planen ifølge daglig leder i Femundløpet Vanessa Quinche.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Totalt 169 startende, fordelt på tre klasser, skal ut i Nord-Østerdals ville utmark de kommende dagene. F600, den lengste distansen har NM-status, så det er en tittel det kjempes om. Ingen tvil om at de to som kjempet om seieren i fjor, Robert Sørlie og Ralph Johannessen, sammen med Sigrid Ekran vil være med å prege den kampen.

I den korteste distansen for seniorkjørerne, F400, er det 106 som starter og 52 av dem er førstegangskjørere.

– Det ligger på det samme antallet som de fleste år. Jeg tror det er mange som «må prøve Femundløpet en gang i livet», men som greier seg med den ene gangen, sier Quinche.

19 juniorer stiller også til start. De skal kjøre en distanse på drøyt 200 kilometer og løpet deres har status som prøve-NM.

– Det er veldig positivt at vi har med denne klassen og vi jobbet intensivt for å kunne arrangere det som et prøve-NM, sier Quinche.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND