NRK Meny
Normal

I retten for voldtekt av mann

En Kongsvinger-mann i begynnelsen av 40-åra er tiltalt for grov vold og voldtekt av en annen mann. Ifølge tiltalen bar volden preg av mishandling.

Jernbanestasjonen i Kongsvinger

En mann i 40-åra er tiltalt for å ha overfalt en annen mann ved Kongsvinger jernbanestasjon i september 2012.

Foto: Vera Vold / NRK

Det var i begynnelsen av september 2012 at den grove ugjerningen fant sted i nærheten av jernbanestasjonen i Kongsvinger.

Den tiltalte mannen skal ha overfalt den fornærmede mannen helt uprovosert.

Ifølge tiltalen slo og sparket han offeret sitt, slik at han fikk flere kuttskader i ansiktet, blodutredelser og flere skader andre steder på kroppen.

Var forsvarsløs

Det alvorligste punktet i tiltalen er at han også voldtok den fornærmede mannen med ulike gjenstander.

I tiltalen sies det at volden ble begått mot en forsvarsløs person, at det var uprovosert, og at det hadde karakter av mishandling.

Den fornærmede mannen lå på sjukehus i tre dager etter overfallet.

Kan få 10 års fengsel

Mannen er tiltalt for voldtekt etter en paragraf som kan gi inntil 10 års fengsel. Det samme gjelder punktet om mishandling.

Rettssaken mot mannen i 40-åra starter i Glåmdal tingrett mandag og det er satt av to dager til saken. Den skulle vært oppe tidligere, men ble utsatt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Skolebuss av veien ved Kapp

  En skolebuss kjørte av veien ved Kapp Legesenter ved 14.45-tiden mandag. Bussen holdt på å velte og står på kanten av veibanen. Alle i bussen er ute og fremstår som uskadet, ifølge nødetatene.

  Buss kjørte av veien ved Kapp legesenter
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Høye brøytekanter kan bli en fare

  Statens vegvesen frykter dårlig sikt som følge av brøytekanter, kan føre til ulykker.Vi er særlig bekymret for at dårlig sikt kan gi fotgjengerulykker ved gangfelt, sier seksjonsleder Lars Alhaug i Statens vegvesen i Hedmark.

  Høye brøytekanter er farlige for fotgjengere.
  Foto: Arne Sørenes / NRK
 • Verktøy stjålet fra bil på Skarnes

  Politiet etterforsker tjuveri fra en bil på Skarnes. Det er tatt diverse elektrisk verktøy i morgentimene. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.