NRK Meny
Normal

I retten for skremmende oppførsel

Forretningsmannen John Skjalg Lund fra Flisa må i dag møte i retten tiltalt for skremmende oppførsel mot en politimann og en skatterevisor.

Jon Skjalg
Foto: NRK

Ny tiltale i drapsplansaken?

Alle frikjent for drapsplanlegging

I januar ble Skjalg Lund og tre andre menn frifunnet for å skulle ha planlagt å drepe politimannen og skatterevisoren. Men nå må han møte i retten for å ha prøvd å skremme dem.

Geir Langhelle.
Foto: NRK

- Meningsløst, mener Lunds forsvarer Geir Langhelle.

Fengsel for våpen og sprengstoff

Den såkalte Solør-drapsplansaken starta med at en kroat tilfeldigvis ble arrestert i Danmark for snart to år siden. Han fortalte politiet at han var tilbudt penger for å drepe en politimann og en skatterevisor fra Hedmark. Saken endte i Solør Tingrett i januar i år med frifinnelse for den alvorligste tiltalten om drapsplanlegging.

Men forretningsmannen John Skjalg Lund ble dømt til ni måneders fengsel for å ha oppbevart sprengstoff og våpen. Han har anket dommen og Eidsivating lagmannsrett har satt av to uker til ankesaken i september.

Plagsom opptreden

Nå har statsadvokaten tatt ut ny tiltalte mot John Skjalg Lund. Han er nå tiltalt for plagsom opptreden mot politimannen og skatterevisoren.

- Dette er uansett ganske alvorlig sjøl om det er vesentlig mindre alvorlig enn den opprinnelige tiltalten, sier statsadvokat Tormod Bakke.

Prestisjenederlag

- For meg virker det som om de gikk på et solid presitsjenederlag når det gjelder drapsplansaken og brukte enorme ressurser på det. Det virker som om når de ikke fikk det store så skal man ta det små, sier advokat Geir Langhelle som forsvarer John Skjalg Lund.

Han har ingen forståelse for at saken kommer opp i retten igjen.

- Det er tre vitner i saken i tillegg til dokumentbevis så det er ikke snakk om å bruke ei uke i retten, sier statsadvokat Tormod Bakke.