NRK Meny
Normal

I kveld avgjøres valget: Vi sender direkte fra klokka 20

LILLEHAMMER (NRK): Reidar Kjæstad og Marianne Duun Malmo er klar for å ta deg gjennom valgkvelden og valgnatta.

Marianne Duun Malmo og Reidar Kjæstad

KLARE FOR VALGNATT: Programlederne Reidar Kjæstad og Marianne Duun Malmo er klare til å guide deg gjennom valgnatten.

Foto: Kristian V. Storødegård / NRK

«Det virker som alle kandidatene føler de er på vei inn på stortinget»

Reidar Kjæstad

Valgnatt-sendinga fra NRK Hedmark og Oppland starter i nett-tv på nrk.no/ho fra klokka 20.00 på mandag.

– Det er en flott kombinasjon for publikum å kunne se sendingen på tv, samtidig som man følger lokale oppdateringer med intervjuer fra oss på nettet, sier distriktsredaktør Inger Johanne Solli.

Samfunnsforsker Jon Helge Lesjø er med i studio gjennom hele kvelden. Sammen skal vi lose dere gjennom valgkvelden og analysere resultatene.

Valgkommentator for NRK, Jon Helge Lesjø.

EKSPERT: Jon Helge Lesjø er med i studio hele kvelden.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Følg oss på nett og tv

Reidar Kjæstad og Marianne Duun Malmo er spente før kvelden, som de har forberedt seg på lenge. Programlederne har hatt mye å sette seg inn i, med 48 store og små kommuner i sitt område.

– Det virker som alle kandidatene føler de er på vei inn på Stortinget til høsten. De finner en meningsmåling som passer dem, så det blir spennende å se hvem som kommer gjennom nåløyet, sier Reidar.

Det blir også lokale sendinger på NRK 1 to ganger i løpet av kvelden.

– Tv-sendinga vår går første gang klokka 20:15 og andre gang rundt 23:30 med noen minutter for en lokal oppsummering, sier Marianne.

– Det viktigste er at folk følger oss på nettet, der har vi både live-sending, vi er ute på valgvaker og vi har veldig bra grafikk i år. Vi er tilgjengelige hele kvelden legger hun til.

Valg 2017 logo partiledere NRK Nyheter

HVEM VINNER?: Valget virker ekstra spennende i år.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Forsinket dobbeltspor til Hamar?

  Bygging av dobbeltspor på Dovrebanen til Hamar kan bli utsatt. Det går fram av et dokument fra Bane Nor som Aftenposten har fått tilgang til. I dokumentet peker Bane Nor på at det ikke er realistisk med dobbeltspor til Hamar før i 2026. Dette er to år senere enn hva Stortinget har vedtatt i Nasjonal Transportplan.

  Togstreik
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK
 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.