NRK Meny
Normal

I knipe etter NAV-rot

På grunn av treg saksbehandling hos NAV, kan uføretrygdede bli tvunget over på sosialstønad for å klare seg.

NAV
Foto: Else Jorunn Saga / NRK

En Hamar-kvinne har vært midlertidig uføretrygdet i tre år. I mai søkte hun om fortsatt uføretrygd. Men på grunn av treg saksbehandling i NAV risikerer hun nå å bli uten trygd i to måneder.

Uhørt

Årsaken er at søknaden hennes ble rotet bort. Det var kvinnen selv som fant ut av dette.

Hun frykter at hun i verste fall ender opp med å måtte søke lån for å klare seg. Det syns hun er helt uhørt. - Det er NAV som ikke har gjort jobben sin, sier hun.

NAV mener hun kan søke om om sosial stønad for å klare seg i den stønadsløse perioden.

Glipp

- Det er svært få saker som forsvinner, men det skal selvfølgelig ikke skje, sier avdelingsdirektør Roy Skaug i NAV. Han innrømmer likevel at det kan skje glipper. Han understreker likevel at NAV har som mål at en i størst mulig grad skal unngå stønadsløse perioder.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Thoresen tilbake til Russland

  Ishockeyspiller Patrick Thoresen drar tilbake til Russland for å spille resten av sesongen for sin gamle klubb SKA St. Petersburg. Han har vært tilbake i Storhamar bare et halvt år, men ifølge kontrakten kan han forlate klubben fra 1. desember.

  Patrick Thoresen
  Foto: Morten Stenberg / NRK
 • Vestre Toten savner maskinskatten

  Industrikommunene beklager at budsjettforliket nå fører til at maskinskatten forsvinner. For Vestre Toten kommune innebærer det et årlig inntektstap på nær fem millioner kroner. Men - for Nammo-konsernet betyr det lavere utgifter og nyinvesteringer.

  Flagg og logo for Nammo på Raufoss
  Foto: Arne Sørnes / NRK
 • Behov for flere lærere

  Lærernormen som nå blir innført gjør at Hamar får behov for 20 nye lærerårsverk, mens Lillehammer får behov for 17. Normen det ble enighet om i statsbudsjettet innebærer at det ikke skal være mer enn 15 elever per lærer.