I dag reiste siste beboer fra Ringsaker asylmottak i Moelv

Etter seks år er det nå slutt på driften, og de rundt 100 beboerne er sendt videre til nye mottak.

Gaal Abdullahi Omar foran Ringsaker asylmottak

FEM FORSKJELLIGE MOTTAK: Gaal Abdullahi Omar fra Somalia flytter nå til sitt femte mottak etter at han kom til Norge i 2008.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

I dag legges Ringsaker asylmottak i Moelv ned. Rommene på asylmottaket er tømt for innhold, og beboerne skal flytte til andre mottak.

Gaal fra Somalia har bodd her på Ringsaker asylmottak de siste to årene. Nå skal han flytte til asylmottaket på Ormseter i Hamar, hans sjette hjem på seks år. Og selv om Gaal synes det er leit å forlate Moelv, får han nå kortere vei til jobbene han har som renholder i Hamar.

– Jeg har bodd her på mottaket i Moelv i to år, og det har vært veldig bra. Men jeg er glad for at jeg kan flytte til Hamar.

Veldig trist

Ringsaker asylmottak ble etablert i januar i 2009, og har plass til over 100 beboere. Men fra nyttår går driftsavtalen med UDI ut, og de har ikke lenger behov for plassene i Moelv. Å se siste beboer reise fra mottaket i dag var trist.

– Dette er veldig trist. Vi har hatt et veldig godt mottak. Mange har bodd her i nesten seks år, og vi har jo blir godt kjent med dem. Så å se at de drar nå er rett og slett veldig trist, sier leder for mottaket, Nils Martin Kanten.

Created by InfoDispatcher