NRK Meny
Normal

Hyttetyvene i Solør er løslatt

Solør-mennene som var mistenkt for over 20 hytteinnbrudd i Åsnes og Våler er nå løslatt. Men de har kun tilstått nærmere 15 av dem, og dermed utelukker ikke politiet at flere hyttetyver er på frifot.

Hytteinnbrudd Våler

Hyttetyvene er løslatt. Bildet er tatt i Våler.

Foto: Halvor Mykleby

– De tre mennene i 20-årene har levert tilbake alt de har stjålet. De har lagt alle kortene på bordet, så er de nå løslatt.

Det sier politioverbetjent ved Åsnes lensmannskontor, Bjørn Fredrik Monne. Politiet har mottatt nærmere 30 anmeldelser.

– Vi utelukker ikke at flere hyttetyver er på frifot, og ser ikke bort i fra at det vil komme flere anmeldelser.

Tyvegods til 300.000 kroner

Rundt 20 hytteeiere i Solør-områdene Kynna, Granberg og Vålmangen i Våler hadde innbrudd i løpet av påsken. Alt fra kaffeserviser, luftgevær, gassgriller til flatskjermer, solcellepaneler er stjålet.

Politiet har til nå beslaglagt tyvegods for cirka 300.000 kroner.

Til eget bruk

Personene karakteriseres som kjenninger av politiet, og mennene har i avhør innrømmet at tyveriene var ment til eget bruk.

– Vi fortsetter etterforskingen, og skal blant annet i gang med å sammenligne beslagene med forklaringene til mennene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Motorhavari skaper problemer

  Det er store trafikkale problemer på rv 3 ved Myklegard i Løten i retning Elverum etter at et vogntog har fått motorhavari. Politiet dirigerer trafikken på stedet.

 • 7 år for seksuelle overgrep

  En 38-åring fra Vestoppland er dømt til fengsel i 7 år for seksuelle overgrep mot filippinske jenter over internett. Han ble avslørt av FBI. Han betalte for å se overgrep live på nett. Det dreier seg om overgrep mot åtte jenter i alderen 7 til 8 år.

 • Ny regiondirektør i NHO

  Administrerende direktør i GD, Jon Kristiansen, blir ny regiondirektør i NHO Innlandet etter Åge Skinstad. Kristiansen orienterte de ansatte i avisa om sin beslutning i morges. Kristiansen begynner i jobben mot våren.

  Jon Kristiansen blir ny regiondiretør i NHO Innlandet
  Foto: GD-foto