Hyttetyvene i Solør er løslatt

Solør-mennene som var mistenkt for over 20 hytteinnbrudd i Åsnes og Våler er nå løslatt. Men de har kun tilstått nærmere 15 av dem, og dermed utelukker ikke politiet at flere hyttetyver er på frifot.

Hytteinnbrudd Våler

Hyttetyvene er løslatt. Bildet er tatt i Våler.

Foto: Halvor Mykleby

– De tre mennene i 20-årene har levert tilbake alt de har stjålet. De har lagt alle kortene på bordet, så er de nå løslatt.

Det sier politioverbetjent ved Åsnes lensmannskontor, Bjørn Fredrik Monne. Politiet har mottatt nærmere 30 anmeldelser.

– Vi utelukker ikke at flere hyttetyver er på frifot, og ser ikke bort i fra at det vil komme flere anmeldelser.

Tyvegods til 300.000 kroner

Rundt 20 hytteeiere i Solør-områdene Kynna, Granberg og Vålmangen i Våler hadde innbrudd i løpet av påsken. Alt fra kaffeserviser, luftgevær, gassgriller til flatskjermer, solcellepaneler er stjålet.

Politiet har til nå beslaglagt tyvegods for cirka 300.000 kroner.

Til eget bruk

Personene karakteriseres som kjenninger av politiet, og mennene har i avhør innrømmet at tyveriene var ment til eget bruk.

– Vi fortsetter etterforskingen, og skal blant annet i gang med å sammenligne beslagene med forklaringene til mennene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Med fakler for Farida

  Mellom 200 og 300 personer møtte opp i et fakkeltog på Dokka i kveld til støtte for den afghanske jenta Farida og familien hennes som ble kastet ut av landet i februar i fjor. I november konkluderte Oslo tingrett med at utkastelsesvedtaket gjort av Utlendingsnemnda var ugyldig, men UNE anket saken, og tirsdag kommer saken opp for lagmannsretten.

  Fakkeltog for Farida
  Foto: Anne Kari Løberg / NRK
 • Utnyttet prostituerte

  Aktor Iris Storås la ned påstand om fengsel mellom 8 år, og 2 år og 2 måneder for fire personer fra Bulgaria tiltalt for å ha utnyttet kvinner til prostitusjon. Kvinnene hadde tilhold i et hus sør i Hedmark og ble fraktet til Oslo der de prostituerte seg på gata. Ifølge kvinnene tok de tiltalte i saken det meste av pengene de tjente.

  Iris Storås
  Foto: Linda Vespestad / NRK