NRK Meny
Normal

Hytter selges for 1 krone

Forsvaret vil kvitte seg med hytter og koier, og budrunden starter på en krone!

Rakafjellkoia
Foto: Skifte Eiendom/Finn.no

12 hytter tilhørende Forsvarsbygg ligger nå ute for salg på nettstedet finn.no. Hyttene ligger inne på Regionfelt Østlandet i Åmot. Forsvaret har ikke lenger bruk for hyttene, og derfor blir de revet om ingen kjøper dem.

Melgards-Østsetra
Foto: Skifte Eiendom/ Finn.no

Varierende standard

Prisen på hyttene ligger på alt fra en krone til 61.000 kroner, som er den dyreste hytta. Bygningene er taksert av takstmann.

- Standarden på hyttene og koiene varierer veldig, derav de ulike prisene, forklarer overingeniør og saksbehandler Dag Kjetil Gjerdrum i Forsvarsbygg til avisa Østlendingen.

Den eldste hytta er fra 1803, mens en annen hytte ble satt opp i 1993. Noen av hyttene selges med utedo, stall eller kjeller.

Forsvaret overtok hyttene da regionfeltet ble bygd, men har ikke lenger bruk for dem. I flere tilfeller vil kostnadene ved rivning være større enn en verdien på hyttene.

Øverli hytte
Foto: Skifte Eiendom/Finn.no

Må flytte hytta selv

Østlendingen skriver at det allerede er kommet inn bud på hyttene,  både fra privatpersoner og bedrifter. Kjøperne må selv flytte hyttene innen september.

- Det kreves en viss kompetanse for å flytte en hytte. Brakkene kan en riktignok få med seg enkelt ved hjelp av en lastebil med kran. Det er heller ikke så vanskelig å flytte de laftede tømmerkoiene, sier Torbjørn Henriksen i Skifte Eiendom, som står for salget.

Bygningene med bindingsverk er noe vanskeligere å flytte, men Henriksen tror hyttene vil gå unna, og tror flere av dem vil gå over takst.

- Uansett er det ikke noe vi kommer til å tjene så mye på, sier han.